srijeda, 25. rujna 2013.

TUŽNA VIJEST



                       OBAVIJEST O SMRTI

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi suprug, otac, brat, djed, svekar, tast, šogor, stric, tetak i ujak, gospodin

          LJUBOMIR  RATKOVIĆ
                                                             
dipl. ing.


blago u Gospodinu preminuo u utorak, 24. IX. 2013. u 70. godini života nakon kratke bolesti.
Pogreb dragog pokojnika bit će u petak, 27. IX. 2013. u 14,10 sati iz mrtvačnice na Mirogoju.


                                             Počivao u miru Božjem!


Ožalošćeni: supruga Elizabeta, djeca Marija, Domagoj i Hrvoje, sestre Mirjana, Nada i Ruža s obiteljima, unučad Dorotea, Dominik, Anamaria, Hrvoje, Mihael i Adrian Rok, zet Željko, snahe Danijela i Ivana te ostala tugujuća rodbina




            Uvijek kada neku zajednicu napusti neki njen član, ona se s zahvalnošću prisjeća svega dobrog što je taj preminuli član pridonio toj zajednici. Tako se i Demerje s velikom zahvalnošću oprašta od jednog uistinu posebnog  našeg sumještanina, koji to doduše nije po rođenju, ali to nimalo ne umanjuje njegovu istinsku pripadnost ovom selu. Pokojni g. Ljubo je bio Demerac mnogo više od mnogih onih koji su to samo zato što su ovdje rođeni…
         G. Ljubo u Demerje je došao prije mnogo godina, i ovdje osnovao drvoprerađivački obrt u kojem je zaposlio  respektabilan broj Demeraca, a taj se broj tijekom godina i razvoja posla povećavao, a tek je u zadnje vrijeme nažalost stagnirao jer su to uvjeti na tržištu diktirali. Svi oni koji su za njega radili mogu posvjedočiti kao je g.Ljubo uvijek bio prije svega čovjek, a tek onda poslodavac. Kao svojevrsni kroničar ovog sela mogu posvjedočiti kako nikada nisam čuo da se pokojni Ljubo nekome zamjerio, i isto tako pamtim mnoge darove i donacije koje je ovo selo primilo od ovog dragog čovjeka i suseljana. Za ovu prigodu samo ću podsjetiti sve korisnike našeg Mjesnog doma kako je parket u sali, po kojem već dugi niz godina hodamo i plešemo, donacija našeg Ljube.
         I da ne duljim, mnogo je toga dobrog  što je gosp. Ljubo učinio za Demerje, i nije to samo ono materijalno, on je prije svega i cijelom svojom dušom bio član ove naše zajednice.
         U ime svih mještana Demerja, i u svoje osobno gosp. Ljubi upućujem ono što smo za njegovog života svi propustili: jedno veliko i iskreno HVALA !
          Obitelji i rodbini pokojnika upućujem iskrenu sućut, te ih molim za razumijevanje što zbog ranije planiranog puta neću moći nazočiti posljednjem ispraćaju.


1 komentar:

LO 8 kaže...

Lijepo štivo Demko, samo od tebe može biti očekivano.

Lijepo je na sprovodu našeg dragog gosp. Ljube bilo vidjeti da je gotovo cijelo Demerje bilo na nogama i došlo ispratiti i dati mu posljednju počast. Uistinu je bio dragi čovjek i izuzetno ugodan mještanin. Da je bio veliki kavalir i to znamo, a znamo da nisu bile upitne donacije kada su trebale.

Na ispraćaju našeg Ljube, posebno se od njega oprostila unučica, što je vjerujem svakog prisutnog dirnulo,kao što je mene.

Doista lijepi ispraćaj, ako se za takvo nešto može reči da je lijepo.
I ja želim reči VELIKO HVALA našem Ljubi. Lijepo je što smo ga imali.