nedjelja, 22. rujna 2013.

Radna akcija



      
Kako je (i) na ovom blogu bilo najavljeno, jučer su djeca i roditelji započeli s uređivanjem okoliša Područne škole Demerje. Na ovu akciju potakla ih je dugogodišnja zapuštenost školskog dvorišta, a kako u ovo vrijeme besparice baš i nije za očekivati pomoć od države ili grada, sami su se prihvatili posla.
         U kakvom je stanju bio okoliš škole pisao sam na postu Nelijepa naša školica, a primjedba jednog od roditelja kako to više sliči nekakvom šumsko-lovačkom domu nego školi, sasvim je dobro opisala zatečeno stanje. Zato je najprije trebalo ukloniti suvišne grane i samoniklo drveće koji su ugrožavali zgradu  i ogradu, a da bi se uopće moglo bilo što započeti vrijedni su roditelji i djeca morali premjestiti odnosno prikupiti gomilu smeća…
         Nažalost, nisam cijelo vrijeme mogao prisustvovati akciji, pa se nadam kako će vam nekoliko mojih slika uspjeti dočarati atmosferu koja je vladala prilikom akcije. Osobno mogu samo reći da sam zadivljen entuzijazmom roditelja, a isto se tako nadam kako će idući put doći i oni koji to jučer nisu mogli.





















Nema komentara: