srijeda, 18. rujna 2013.

Nova akcija Vijeća roditelja PŠ Demerje



Priopćenje potpredsjednika Vijeća roditelja prenosim u cijelosti, nemam što dodati, jedino vas pozivam da tekst pročitate do kraja i odazovete se ovoj hvalevrijednoj inicijativi:


Osnovna škola Brezovica
Područna Škola Demerje
18.09.2013.godine 

Predmet: Uređenje okoliša i objekta područne škole Demerje

Poštovani roditelji,
Početkom nove školske 2013/2014 godine započeli smo niz aktivnosti vezane uz uređenje objekta i okoliša područne škole Demerje.
  1. Sakupljanje sredstava:
Aktivnosti već prije započete po prethodnim generacijama, koje obuhvaćaju sakupljanja sredstava, te parcijalna uređenja prostora škole od strane roditelja i mještana naselja Demerje.
Trenutne nastavne aktivnosti obuhvaćale bi:
  1. Uređenje vanjske ograde
  2. Uređenje okoliša odvoz  otpada
  3. Dodatno vanjsko osvjetljenje škole
  1. Radne akcije roditelja:
U Subotu 21.09.2013. godine u 10:00 sati započeli bi akciju rušenja stabla koja ugrožavaju objekt, te rezidba grmova i grana.
Akcija bi obuhvaćala i odvoz otpada iza škole u suradnji sa roditeljima koja imaju priključna vozila kako bi otpad izvezli iz kruga dvorišta.
Ujedno molimo roditelja koji imaju motorne pile da iste za navedenu akciju donesu, te je za navedenu aktivnost potrebno ponijeti i više ljestve ili lojtre.

  1. Uređenje prostora koji se koristio za stanovanje
Uređenje dijela prostora škole koji se koristio za stanovanje započeti će teko po dobivanju pisanog rješenja o namjeni od strane Ravnatelja. Na održanom sastanku 03.09.2013. godine uz prisustvo ravnatelja gospodinom Ivanom Kostenjakom i predstavnika MO prostor bi se mogao koristiti za:
  • Malu školu
  • Blagovanje, igraonicu, računalnu prostoriju i zbornicu.
  1. Uređenje škole putem institucija Republike Hrvatske, Grada Zagreba  i EU Fondova
u utorak, 03.09.2013. održan je sastanak u PŠ Demerje na kojem su sudjelovali predstavnici Mjesnog odbora Demerje (S. Kos , S. Borić, P. Jurković), učitelj u toj školi gospodin Josip Pinko i ravnatelj OŠ Brezovica gospodin Ivan Kostenjak. Na sastanku se razgovaralo o problemima školske zgrade PŠ Demerje.
Zgrada PŠ Demerje stara je preko sto godina te su potrebni zahvati na:
  1. Sanirati postojeći ispražnjeni stambeni prostor  te ga urediti i prilagoditi za potrebe učenika PŠ Demerje (blagovaonica, igraonica, zbornica)
  2. Sanirati vanjsku fasadu i krovište
  3. Zamijeniti prozore i vrata na dijelu zgrade u kojem se nalazi učiteljski stan, sada izvan upotrebe
  4. Sanirati podrumske prostore
  5. Dotrajalu žičanu ogradu zamijeniti odgovarajućom
Zbog nedostatnosti sredstava, zaključno je da se u suradnji s GU za obrazovanje, kulturu i šport Ispita mogućnosti korištenja EU-fondova za realizaciju gore navedenih potreba, a preko Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa energetske obnove zgrada javnog sektora.
Dopisom od 03.09.2013. godine zatraženo je da stručnjaci GU za obrazovanje, kulturu i šport izvrše uvid u postojeće stanje zgrade, te da nakon toga zajedno pokušamo dogovoriti postupak ishođenja sredstava i eventualne mogućnosti uređenja i namjene ispražnjenog prostora, te dinamiku realiziranja.
                                                                                      
                                                                                                         Podpredsjednik Vijeća roditelja
                                                                                                         Pavao Jurković  

Nema komentara: