ponedjeljak, 17. lipnja 2013.

MUNJA

Kako vrijeme leti! Od zadnjeg posta prošlo je već tjedan dana, mnogi su me već pitali „da kaj ne bu niš novo“, a ja sam eto bio na prisilnom blogogodišnjem odmoru. Baš sam se lijepo odmorio od interneta, fejsa, bloga i svih drugih elektroničkih čudesa, a za to je zaslužna (ili ako hoćete odgovorna) jedna obična munja, koja se gromoglasno spustila na stari hrast preko puta moje kuće, a svoj put prema neumitnim spoju s majčicom zemljom pronašla je preko telefonskih instalacija. Prilikom ovog impresivnog pražnjenja „nebeskog“ elektriciteta stradali su poneki aparati u okolnim kućama, među njima i moje računalo uključujući i router .
I tako dok su kooperanti Hrvatskog telekoma odradili svoje poslove na popravku mreže i dok je moje računalo stiglo s popravka prošao je gotovo cijeli tjedan. Kako za vikend baš i nisam imao prigode „družiti se“ s kompjuterom tek sam danas primijetio kako ova priča s kvarom još nije gotova, budući da unatoč izmjeni dijela ulične telefonske mreže te mojeg routera,  sada imam nekakvu malohoće-maloneće vezu s internetom. Kako stoje stvari moje će se druženje s T-comovcima i njihovim kooperantima nastaviti i u narednim danima…
Cijela me je ova priča nekako podsjetila na nepouzdanost i ranjivost tehnologija kojima smo danas okruženi, a još više od toga na našu ovisnost o tim tehnologijama. Uostalom može li itko od vas zamisliti život bez struje, telefona, mobitela, fejsa, auta, televizije itd. ?!

Evo, neke stvari mogu funkcionirati i bez kompliciranih tehnologija:






1 komentar:

LO 8 kaže...

Baš si nam falio Demko. Odustala sam više od gledanja Sv.Petra. Bitno je da si profunkcionirao. A da nisi ti isceniral kvar, kako bi na miru s kompićima pojeo roštilj. Šalim se, nadam se da je bilo u slast. Lijepo je to, treba se družiti i veseliti. Opasno je imati ovako lijepo i veliko stablo blizu kuće, nadajmo se da će ga sada munje zaobilaziti. Čekam te na blogu. Pozdrav.