srijeda, 29. prosinca 2010.

TUŽNA VIJEST

                                                    OBAVIJEST O SMRTI



      U nedjelju, 26. prosinca 2010. u 76. godini života i 50. godini svećeništva preminuo je naš dragi prijatelj

                            mons. FRANJO BOSNAR

      Sprovodna sveta misa služit će se u četvrtak, 30. prosinca 2010. godine u 11 sati u bjelovarskoj katedrali sv.Terezije Avilske. Ukop pokojnikova tijela bit će nakon svete mise na groblju u Bjelovaru.


                                  Počivao u miru Božjem !


     Iako sam već dugo znao da se životna svijeća ovog divnog čovjeka počela neumitno gasiti, vijest o njegovoj smrti duboko me je dirnula. Naš prečasni, kako smo ga svi zvali, bio je rijetko autentični svećenik koji je svoju vjeru i svoje ushićenje Gospodinom na nenametljiv način prenosio svima koji su s njime na bilo koji način dolazili u kontakt. Njegova srdačnost i čovjekoljublje svakoga su osvajali, a njegova vedrina i optimizam su bili jednostavno zarazni, bio je svakome prijatelj.

     Siguran sam da će se Demerčani još dugu sjećati sv.misa koje je prečasni radosno, po svakakvim vremenskim prilikama, služio ispred naše kapele, pamtiti ćemo njegove šale i anegdote, ali i dubokosmislene propovjedi i savjete. Posebno sam uvjeren da nitko ne može zaboraviti žar s kojim je nastojao sakrament ispovijedi svima približiti, pa je tako i tijekom svojih šetnji znao ponekog ispovjediti.

      Sve što bih još ovdje napisao bilo bi potpuno nepotrebno jer svi koji su poznavali ovu dragu osobu znaju da on ne bi volio nikakve hvalospjeve; ostaje mi samo da mu u ime svih Demerčana , posebice onih koji su redovito dolazili na sv.mise ispred kapele sv.Petra, uputim jedno veliko hvala vam, prečasni!

             Pozdrav od Demka!

Nema komentara: