nedjelja, 14. prosinca 2014.

RADOST I VESELJE




          Ove nedjelje palimo još jednu od svijeća na adventskom vjenčiću čime želimo dodatno osvijetliti put nadolazećem Spasitelju. Danas palimo pastirsku svijeću, a ona nas podsjeća na radost i veselje zbog Njegova dolaska.
         Radost i veselje nisu nekakvi prolazni osjećaji koji traju jedan dan, oni su temelj kršćanstva.  Svi oni koji doista vjeruju u spasenje po Isusu trajno su ispunjeni radošću i veseljem. I to ne onim izvanjskim prečesto hinjenim veseljem, već onim koje dolazi iz dubine duše kao istinska spoznaja da nam sva zla i kvarnosti ovoga svijeta ne mogu nauditi sve dok se nalazimo pod najmoćnijom, Božjom zaštitom.
         Radost na koju nas današnja svijeća podsjeća neka u našim srcima uspostavi trajno stanje vjere, a isto tako i nade u konačnu pobjedu Svjetla nad tamom. Jer, zašto bi  uopće sumnjali  u pobjedu dobra kada je naš Zaštitnik za nas bio spreman žrtvovati svoj život?!
         Zato se svakodnevno radujmo i veselimo daru i blagoslovima života usprkos  svim ovovremenim  teškoćama, jer su one tek prolazna kušnja na našem zajedničkom putu prema Vječnosti.

                                                                                Stjepan Kos


Nema komentara: