srijeda, 31. prosinca 2014.

Novogodišnje obraćanje



            Drage moje Demerčice i Demerčani!

          Na istjeku jedne raznim događanjima plodne godine obraćam vam se kako bi vas u najkraćim mogućim crtama podsjetio na sve što smo u proteklih 365 dana zajedno prošli, a isto tako želim s vama podijeliti nade i očekivanja za narednu godinu. Budući da ovo kratko obraćanje ne pišem samo kao bloger, već i kao Vijećnik Mjesnog odbora Demerje želim naglasiti kako je ovaj post namijenjen svim onima kojima je Demerje u srcu  bili oni simpatizeri koje god političke opcije, ali naravno najviše pozdravljam sve one koji su svojim glasom podržali moju listu.

         Kao što znate, već dulje vrijeme Mjesna se samouprava zajedno sa svim ostalima bori s teškom financijskom situacijom, pa stoga možemo izraziti zadovoljstvo onim što je napravljeno. U danim okolnostima teško da je bilo moguće postići išta više: Plan malih komunalnih akcija za 2015. ispunjen je skoro u potpunosti, a pri kraju su i radovi na kanalizaciji sliva „Močirad“. Ono što najviše boli one mještane koji su obuhvaćeni radovima na kanalizaciji su razrovane ceste, a i tim se nevoljama nazire kraj. Naime, barem prema obećanju izvođača radova, sanacija uništenih kolnika započeti će čim to vremenski uvjeti budu dopuštali.
         U idućoj godini nastaviti ćemo s Malim komunalnim akcijama u okviru financijskih mogućnosti ali pouzdano možemo tvrditi da nas ne očekuju baš naročito opsežni radovi. Razlog tome su (i) novi zakonski okviri poradi kojih se više ništa ne može raditi bez projektne dokumentacije. To prije svega znači da će nam iduće godine većinu novca predviđenog za male komunalne akcije „pojesti“ projekti. Tako npr. slijedi izrada projektne dokumentacije za završetak ul. J.Lončića, projekta nogostupa u Bedekima od H.Leskovca do Gornjodemerske, projekta nogostupa na Gornjodemerskoj od Bedeka prema Stupniku, projekta javne rasvjete ulicama Maljugi, G.Šivaka i Gornjodemerskoj, itd.
         Što se tiče nastavka radova na kanalizaciji odnosno početku izgradnje sliva „Ograja“ na koji će se vezati sav neizgrađeni dio Demerja, ne mogu izaći s pouzdanim terminom početka radova, ali je realno očekivati da će to biti tijekom 2015. godine. Napominjem da MO Demerje nema nikakve mogućnosti utjecanja na tijek ovih radova, jer o svemu odlučuju i sve ugovaraju nadležne gradske službe.

         Na kraju se želim zahvaliti predsjedniku i vijećnicima Vijeća Mjesnog odbora Demerje,  predsjedniku i vijećnicima Vijeća gradske četvrti Brezovica kao i djelatnicima gradskog područnog ureda Brezovica na uspješnoj suradnji. Svima njima, te svim Demerčicama i Demerčanima, svim građanima Gradske četvrti Brezovica, svim Zagrepčankama i Zagrepčanima, te svim dobrim ljudima želim sretnu i blagoslovljenu 2015. godinu!

                            Na Silvestrovo A.D. 2014.

                                                                           Stjepan Kos

Nema komentara: