četvrtak, 25. travnja 2013.

MALO O IZBORIMA



Kao što ste primijetili, u zadnje vrijeme  nisam baš naročito prisutan na  blogu, a postovi su se ponešto prorijedili. Razlog tome, osim drugih obveza koje su me snašle ovih dana, su i predstojeći lokalni izbori.
         Naime, nakon što sam prihvatio članstvo na kandidacijskoj listi Žarka Vučaka za Vijeće gradske četvrti Brezovica, odlučio sam ići i sa vlastitom listom za Vijeće mjesnog odbora Demerje.
        

         Netko bi sada mogao tvrditi kako nisam čovjek od riječi budući da sam i na ovom blogu pisao kako se neću kandidirati, no  prilike i (ne)događanja na planu lokalne samouprave doprinijela su mojoj odluci da se ipak kandidiram.
            Tanke su granice između prosuđivanja i osuđivanja, a kako ja ne želim biti sudac neću vam nadugo i naširoko opisivati sve nedostatke, promašaje i mane sadašnjeg saziva Vijeća GČ Brezovica i Vijeća MO Demerje. Umjesto toga moja će izborna kampanja biti okrenuta prema budućnosti, odnosno prema iznalaženju načina za rješavanje cijelog spektra problema koji tište kako GČ Brezovica tako i naše Demerje.
            Budući da se nalazimo na samome početku izborne kampanje, zasada ću vas samo upoznati s listama i imenima kandidata, dok za sve ostalo još ima dosta vremena. Na ovogodišnjim lokalnim izborima, temeljem odredbi Zakona, liste iza kojih ne stoje različite političke  stranke više se ne zovu nezavisne liste, već njihov naziv glasi kandidacijska lista grupe birača. Tek toliko da ne bi bilo zabune skrećem vam pozornost na ovu izmjenu. Dakle unatoč novome nazivu riječ je i dalje o listama koje su nezavisne od političkih stranaka.
           
            Kandidacijska lista grupe birača za Vijeće gradske četvrti Brezovica,                                       nositelj liste Žarko Vučak
                                Žarko Vučak-nositelj liste grupe birača Gradske četvrti Brezovica

 Stoje slijeva na desno: Zdravko Bubnić, Rajka Martinec-Mladinić, Žarko Vučak, Ljerka    Šljivac, Dragica Jakopović, Jasna Čotić  i  Josip Lončar.
 Čuče:   Stjepan Kos, Mladen Josipović, Mirjana Šolić, Šime Mamić


            Kandidacijska lista grupe birača za Vijeće mjesnog odbora Demerje,
                                          nositelj liste Stjepan Kos
                                     facebook.com/stjepankos

            Ivan Zvornik, Dragoslav Mačešić, Željka Malenić, Stjepan Kos i Dražen Šivak    

4 komentara:

Zdemko kaže...

Štef, čestitam ti što si se ipak odlučio kandidirati na mjesnim izborima i vjerujem, ma kaj vjerujem: znam!, da ćeš s obzirom na tvoju upornost, poznavanje Demerja i tvoje zavičajljublje biti i dobar kandidat i dobar demerski vijećnik. Također tebi i Demerju želim uspjeh na izborima na razini Gradske četvrti i ulazak u njezino vodstvo, da bi Demerje napokon dalo daj Bože i dva vijećnika u Četvrti (ti i barem još iz jedne stranke).

Baš je dobro da si na svojoj demerskoj listi uspio postići višestruku šarolikost: od radnika preko službenika do poduzetnika, žensko i muško, rođeni i podemerčeni Demerci, mladi, mlađi i.... iskusni, Demerci iz "starog" i "novog" Demerja, pa oni "na bregu" i "pod bregom", Demerci iz sjevernog, južnog, zapadnog i srednjeg Demerja - čestitam svima!

Nadam se da ćeš čitateljstvo bloga u jednom postu upoznati i sa nebulozama hrvatske javne uprave vezano sa adresama na Demerju, s kojima si se susreo ovih dana!

Stjepan kaže...

Hvala, nadam se kako će i ostali birači prepoznati kvalitetu obaju timova kojima pripadam.

LO 8 kaže...

Čestitke i čestitke, Zdemko je sve rekao. Uz čestitke i želje za uspjeh. Joj Demko imaš ti jako dobar ukus kada su ženske u pitanju, bez uvrede, ali ženska članica ti je kompletna ličnost, svaka čas, kak si ju dobio?
Nadam se da će večina birača prepoznati vaše ozbiljne namere kada je u pitanju napredak Demerja.
Još jednom puno uspjeha na izborima, a i kasnije.

Stjepan kaže...

Nije to stvar ukusa već umijeća prepoznavanja ukupnih kvaliteta neke osobe. To je i stvar borbe za samoodržanje, budući da se ja moram sam boriti za sebe. I naravno, nisam u mogućnosti na kandidacijsku listu staviti nekoga od obitelji… Zato svi koji su na mojoj listi JESU kompletne osobe, i baš zato su tu!
Hvala na dobrim željama, i glasajte za listu br.4