utorak, 16. travnja 2013.

Prenosim s portala dnevno.hr



Pavuna: Pripremamo strategiju, a detalje tajim jer nas Orwellovske sluge u RH prate i prisluškuju!


Užasno je bilo vidjeti slavlje 'europarlamentaraca' ZOMBIJA poslije ovih besramnih i promašenih izbora, kako se vesele novom europskom dohotku koji će njihov narod krvavo platiti. Krajnje je vrijeme da se vlast osvijesti i prihvati odgovornost za koju je dobro plaćena, prije nego ostatak pučanstva iziđe na ulice – upozorava Karlo Starčevič, čelnik Hrvatskog nacionalnog vijeća.



 Autor: Damir Kramarić
Photo: Matija Vasiljevski
Ponedjeljak, 15 Travanj 2013 22:41
Nakon što su hrvatski birači dramatično malim postotkom izlaska na izbore te ljutitim i namjernim  poništavanjem četrdesetak tisuća izbornih listića, hrvatskim političkim elitama opalili žestoku pljusku poručivši im da se napokon maknu s političke pozornice, 'veliki' mediji po običaju su tu najvažniju poruku izbora ili izostavili ili marginalizirali.
No, činjenicu da je u zemlji od četiri i pol milijuna ljudi na izbore izašlo tek nešto više od 700 tisuća glasača, od kojih je njih čak pet posto namjerno uništilo izborne listiće, nemoguće je skriti ili prešutjeti. Svi objektivni politički analitičari morali bi, stoga, nakon ovoga ustvrditi da posljednji izbori nisu legitimni, te da Vlada premijer Milanovića definitivno nema potporu naroda, što znači da bi u najskorije vrijeme morali raspisati izvanredne parlamentarne izbore.
Starčević: Narod je u nedjelju poručio da mu je dosta karijerista i lopova
- Bojkot izbora najbolje potvrđuju ono što već duže vrijeme govorimo: da hitno moramo promijeniti i politiku i ljude koji sudjeluju u njoj, te da politika više ne smije biti zanimanje koje je samo sebi svrha. Narod je u nedjelju opalio žestok šamar i SDP-u i HDZ-u, te im poručio da mu je dosta karijerista i lopova koji misle samo na sebe. Uvjeren sam, osim toga, da su za barem pet do šest posto slagali u vezi izlaznosti na izbore, samo da navuku dvoznamenkastu brojku, kako se na bi doznalo za apsolutno skandalozni bojkot izbora. Siguran sam da je izlaznost  falsificirana, jer sam u nedjelju satima obilazio više biračkih mjesta u Gospiću, te sam vidio da na biralištima, koja su na svim dosadašnjim izborima bila dupkom puna, ovog puta gotovo da nije bilo žive duše. Sve je to dokaz da narod ne vjeruje ovakvim političarima, te da traži korjenite promjene – ističe Karlo Starčević, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, organizacije koja ima za cilj okupljanje građana i prijatelja Hrvatske u domovini i inozemstvu radi zajedničkog ostvarivanja korjenitih promjena u Republici Hrvatskoj. Valja napomenuti da je Hrvatsko nacionalno vijeće nedavno u Zagrebu organiziralo iznimno zapažen skup na kojem su sudjelovali mnogi značajnih hrvatski znanstvenici i intelektualci, koji su, po svemu sudeći, odlučili povezati se i zajednički djelovati na spašavanju Hrvatske od pada u ponor u koji nas već godinama vuku političke kaste na vlasti i pri vlasti.
'Bit će kasno kad frustrirani narod izađe na ulice'
- Užasno je bilo vidjeti slavlje 'europarlamentaraca'  ZOMBIJA (kako reče g. Pavuna), poslije ovih besramnih i promašenih izbora, kako se vesele novom europskom dohotku koji će njihov narod krvavo platiti. Krajnje je vrijeme da se ova vlast osvijesti i prihvati odgovornosti za koju je dobro plaćena, prije nego joj ostatak pučanstva, koji nije izišao na izbore, iziđe na ulice a onda, ne smijem ni pomisliti kako će reagirati izvaran i opljačkan narod. Zato HNV nudi svim relevantnim političkim čimbenicima pomoć pri rješavanju više nerješivih nacionalnih problema. Sutra će već biti kasno, ali će onda narod rješavati probleme bez njih, što nas ponovno vodi u novu pogibiju – zaključuje Karlo Starčević, predsjednik HNV-a
A da doista postoji konkretna inicijativa udruživanja slobodnomislećih hrvatskih znanstvenika i intelektualaca s namjerom izrade strategije izlaska iz krize, portalu Dnevno.hr potvrdio je i dr. Davor Pavuna, kojemu smo u petak 12. travnja poslali upit s pitanjima vezanim uz tu temu, a koji nam je odgovore poslao u petak navečer, nakon što smo već zaključili tekst koji je tog dana i objavljen ('Rasprodaju hrvatskog srebra ćemo zaustaviti, a Liniću i Milanoviću sudit ćemo zbog veleizdaje!'). Kratke njegove odgovore zato objavljujemo naknadno.
Pavuna: Službe nas snimaju, zato kratko poručujemo: Island, Island, Island!
- Spremamo za Dnevno.hr  i za druge medije detaljnije podatke i brojne činjenice kojima ćemo objelodaniti i do detalja rastumačiti manipulacije koje su na djelu u Hrvatskoj. Inače, kako sam jasno rekao u predavanjima, sve akcije i komunikacije osoba kojima je Ljubav svetinja, koji čuvaju suverenitet obitelji, koherenciju nacije i jačaju normalnu državotvornost Lijepe Naše, uredno su SNIMANE od (ne-bas-tajnih) službi slugana s vlasti. Zato nemam nikakvu namjeru objavljivati strategiju, časna imena ili detalje o tome kako i kada će osviješteni građani djelovati. Vašim čitateljima preporučamo da pročitaju originalnu Orwell-ovu, 'Životinjsku farmu' i '1984'  pa će lako prepoznati likove i brzo uvidjeti kako te razne 'naše' tobož izabrane 'vlade' prodaju razna 'vlasništva' ' i 'dobra' , te kako manipuliraju. A jednostavan odgovor  i poruka naciji jest: ISLAND, ISLAND, ISLAND! Čak je i 'Globus' opisao 'reset' operacijskog sustava na osviještenom, demokratskom  Islandu. Pametnome dostatno – ističe dr. Davor Pavuna u odgovoru na naš upit o detaljima strategije izlaska Hrvatske iz krize.
Na što točno dr. Pavuna misli kad spominje Island, upitali smo mr. Karino Hromin Sturma, predsjednika ekonomskog pokreta Zajedno, koji je nedavno razgovarao s Pavunom i dogovorio buduću suradnju, a koji je o pozitivnom primjeru Islanda više puta govorio i pisao za naš portal.
Na referendumu odbili otplaćivati bankarske dugove, smijenili vladu i sudili premijeru
- Alternativa rasprodaji državnog vlasništva je lijepo prikazana na primjeru Islanda. Island je 2008. godine došao u veće probleme nego mi, jer su i tamo imali privatne banke koje su bankrotirale. Islandski narod je proveo dva referenduma na kojima su odbili vraćati bankarski dug. Rekli su: oprostite, kada su bankari dijelili zaradu od profita nisu pitali narod i nisu dijelili s narodom. Normalno je, dakle, da svaka država štiti svoje interese, što znači da je moguće vratiti banke u državno vlasništvo. Problem je u tome što smo imali društveno vlasništvo te smo bili najprivatiziranija zemlja u svijetu, no onda je to vlasništvo podržavljeno i kasnije rasprodano u bescjenje. Od toga je hrvatska birokracija živjela. Oni, dakle, već godinama ništa ne stvaraju, već samo sve rasprodaju i žive od tog novca. To treba obustaviti i napraviti projekt dugoročnog razvoja republike Hrvatske – ističe često mr. Hromin Sturm.
Ovome valja pridodati i činjenicu da su građani Islanda primorali vladu, koja je dovela zemlju u veliku ekonomsku krizu, da da ostavku, a islandskom premijeru je kasnije suđeno zbog nesavjesnog rada!
Miliša: Svehrvatski pokret otpora otpuhat će izdajničku politiku uništavanja gospodarstva
- Ključ oporavka Hrvatske, kao što je bio i na Islandu, referendumsko je odlučivanje kojim bi narod mogao spriječiti političke kaste da rasprodaju svu preostalu imovinu i nastave upropaštavati gospodarstvo. Jer cilj EU birokrata je upravo upropaštavanje hrvatskog gospodarstva, a u interesu bankarske oligarhije koja jedina od toga ima koristi. U Islandu su to zaustavili. No, naši političari samo slijede naputke EU birokrata i tako već godinama sustavno uništavaju hrvatsko gospodarstvo. Da to o čemu govorim nije teorija zavjere, potvrđuju i riječi J. E. Stiglitza, dobitnika nobelove nagrade za ekonomiju  i bivšeg čelnika Svjetske banke, koji je nakon mnogih loših iskustava stečenih upravo u Svjetskoj banci i spoznaje da ta institucija u stvari smišljeno i sustavno uništava mnoge nacionalne ekonomije radi bogaćenja pojedinaca, kasnije otvoreno progovorio o načinima pljačke koje provodi Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond.  A da su Slavko Linić i premijer Milanović poslušni vojnici MMF-a više nije potrebno ni dokazivati. No, sada se stvara svehrvatski pokret otpora takvoj politici. Uvjeren sam da će taj pokret krenuti iz Slavonije, regije koja se sustavno tlači i upropaštava i gdje su najviše na udaru branitelji i seljaci. Uvjeren sam, dakle, da će u rujnu krenuti bura koja će otpuhati ovu vlast, te da će ju pokrenuti intelektualci koji se sada povezuju a koji već neko vrijeme vode svoje pokrete ili stranke. Tu prije svega mislim na ekonomski pokret Zajedno i Karino-Hromin Sturma, na braniteljsku stranku Zavjet za Hrvatsku i generala Marko Lukića, na grupu intelektualaca koja izrađuje strategiju izlaska iz krize na čelu s dr. Davorom Pavunom, kao i na druge intelektualce koji su se angažirali na ideji zaustavljanja upropaštavanja zemlje. Uvjeren sam da će se udruženi intelektualci izboriti za referendumsko odlučivanje, te da će tako prekinuti praksu dodvoravanja hrvatskih političara EU birokratima - podvlači dr. Zlatko Miliša, koji je zajedno s dr. Pavunom i drugim znanstvenicima bio na nedavnom skupu HNV-a u hotelu Antunović i koji zna detalje cijele akcije,  te koji dodaje da je hrvatski narod i na nedjeljnim izborima poslao itekakvu poruku Vladi premijera Milanovića.
Biračka apstinencija je prosvjed protiv vlade
- Biračka apstinencija je ništa drugo do revolt protiv Vlade.  Izborna šutnja je politički čin i  uvod u buru koja slijedi. Dramatično slab odaziv na nedjeljne izbore pokazao je, osim toga, da su ti izbori bili nelegitimna otimačina 82 milijuna kuna. Pitam se tko će vratiti tih u smeće bačenih 82 milijuna kuna, sada kada je očito da je odluka o odvajanju izbora za EU parlament od lokalnih izbora bila posve promašena – zaključuje na kraju profesor Miliša.


Nema komentara: