srijeda, 18. siječnja 2012.

KRAH GLOBALNOG SELA


          Pokušate li danas otvoriti stranice slobodne enciklopedije – Wikipedie na engleskom jeziku, naići ćete na obavijest da je usluga obustavljena na 24 sata. Ovaj je korak poduzet u znak protesta protiv prijedloga zakona o kojem upravo raspravlja američki parlament, a koji će, bude li izglasan, omogućiti dosad neviđenu i nezamislivu cenzuru interneta!
    Ne moram vam ponavljati kako svi ostali masovni mediji podliježu diktatu njihovih vlasnika, te šire informacije usmjerene na korist određenih međusobno povezanih interesnih grupacija koje nas vode prema globalnom uređenju skrojenom isključivo u svrhu ostvarenja njihovih financijskih interesa. Na putu ostvarenja njihovih ciljeva ispriječio se jedini donekle slobodni pronositelj informacija – internet, kojeg onda pokušavaju ograničiti za početak u Americi, a nastavak priče će vjerojatno uslijediti u drugim „demokratskim“ državama, te će ovaj „svijetli“ primjer zasigurno slijediti i EUropska unija.
          Ukoliko prođe predloženi zakon, te ga počnu slijediti i druge zemlje, biti će zaustavljen slobodan protok informacija, blogovi kao ovaj i slični  biti će  zabranjeni, a internetske će stranice po sadržaju postati identične dnevnim i drugim novinama.
          Naravno da ne možemo utjecati na događaje i donošenje zakona u „najvećoj demokraciji na svijetu“, ono što možemo učiniti je pokušati barem jednim malim korakom usporiti napredak neoliberalne globalizacije. Taj mali korak možete napraviti u nedjelju 22. siječnja 2012. tako da zaokružite NE na referendumu o pristupanju Republike Hrvatske EUropskoj uniji!
           Bilo bi mi osobito drago kada bi se o ovoj temi povela rasprava i u komentarima na ovaj post jer ne mogu vjerovati kako se svi posjetitelji  ovog bloga slažu s mojim mišljenjem te nemaju baš ništa  pametno za reći!?

Nema komentara: