nedjelja, 6. studenoga 2011.

KIĆENA JESEN


         Današnji brzi  način života udaljio nas je od naših korijena i raskinuo praiskonske veze s majkom prirodom na kojima se tisućama godina temeljilo obitavanje prethodnih  generacija. Zauzeti jurnjavom za preživljavanjem u službi blagoglagoljivih suvremenih velemoža zaodjenutih u janjeće runo, izgubili smo  gotovo svaku vezu s ljepotama kojima nas je Stvoritelj okružio, slijepi i gluhi svakodnevno prolazimo pokraj za nas stvorenih veličanstvenih čuda prirode i ne osvrćući se na njih, nesvjesni kako propuštamo čuda života.
         Kada pak ponekad „uhvatimo vremena“ za odmor i opuštanje, gubimo vrijeme i novac tražeći lijepo (i što udaljenije) mjesto kamo bi mogli otići na zasluženi predah a ne primjećujemo kako smo takvim mjestima jednostavno okruženi, naročito mi Demerci koji smo rođeni  u ovako lijepom predjelu lijepe naše. Zato vas ovoga puta izvodim na kratki izlet u Kuftinčev gaj i Demerske krčevine kako bi vam prenio barem djelić krasota kojima smo okruženi.
Pogled na jeseni zaogrnuto Demerje




Gaj okićen prekrasnim bojama

Tajanstveni humak prekriven lišćem (vidi post "Tajna kuftinčevog gaja" od 22.10.2010.)

Ulaz u šumu

Divota raznolikosti

Lišćem prekriveni odvodni kanal


Krčevine





Prekrasno crvenilo

Neobrani šipak


                 Pozdrav od Demka!

Broj komentara: 7:

Tenor kaže...

PREKRASAN POST,DEMKO SVAKA ČAST,SLIKE JESENI SU PREKRASNE,DOBRO SI REKAO,NI NEVIDIMO KAKVA PREKRASNA MJESTA NAS OKRUŽUJU,A UZ NJIH GOTOVO SVAKODNEVNO PROLAZIMO.
POZDRAV SVIMA!!!

Anonimno kaže...

PERO S PILANE .U meni jesen je mada kažu svi da sad je proljeće....Halid Bešlić

Zdemko kaže...

Pero, poštedi nas od HB. Hvala.

Demko, ove teme ti dobro leže.

Stjepan kaže...

Hvala, hvala! Još da imam bolji/skuplji fotić slikice bi bile još bolje. (Sponzori moja e-mail adresa je ispot slike kapelice. Broj svog tekućeg računa šaljem u odgovoru na vaš mail.Hvala!)

Tenor... kaže...

S obzirom da si ti i "službeni" fotograf i vjerni pratitelj KUD-a,mogli bi i oni biti barem dio sponzorstva,jer ovako lijepe slike i objave se rijetko nađu,a budeš li i nama vjeran pratitelj i fotograf predložiću za sponzorstvo.

Zdemko kaže...

E može, Tenorac, predloži sponzorstvo (u) Ansamblu, a ja ću se potruditi koliko god mogu da KUD podupre tvoj prijedlog.

Inače, Demko je KUD sponzoriral u nekim stvarima, nebi imalo smisla da mu se sad odmah vraća.

Stjepan kaže...

Polako dečki, kaj bum s tolikim novcima. Osim toga novci kvare ljude…