srijeda, 23. studenoga 2011.

KUPLERAJ


Iako u posljednje vrijeme i previše pišem o temama koje nisu direktno vezane za naše naselje, vjesticu koju vam niže prenosim, a jučer su je objavili portali Novi Zagreb i Zagrebancija, jednostavno nisam mogao zanemariti:
                Zagrebački Holding na svojim je internetskim stranicama pod rubrikom nabava naveo kako traži hrvačice u blatu. Naime, oglasu stoji: Usluge umjetničkog i reprodukcijskog izvođenja za 2. međunarodni sajam Eros4U - zabavni program hrvanje u blatu. Oglas je raspisan u ponedjeljak 21. studenog.
            Erotski sajam održat će se za dva tjedna, od 2. do 4. prosinca, na Velesajmu. Kako su nam rekli u toj Holdingovoj podružnici, oni traže tvrtku koja bi im organizirala kompletan događaj. Ponuđač bi trebao imati svoj bazen, posebnu smjesu u kojoj se djevojke hrvaju i hrvačice.
             Djevojke će se hrvati barem jednom dnevno
            Nabavom nije definirano koliko hrvačica treba organizator imati niti koliko će ''borbi'' morati izvesti. Kako su nam rekli na Velesajmu, detalje će se dogovoriti s organizatorom.
       Budući da je riječ o specifičnoj nabavi nije ju moguće unaprijed definirati te će se detalji dogovoriti tek kada se javi ponuđač. Na Velesajmu očekuju kako bi se djevojke trebale hrvati barem jednom dnevno, kako bi posjetitelji mogli računati da će vidjeti tu predstavu. Termini hrvanja će se uskladiti s ostalim ''predstavama'' kako bi ih posjetitelji mogli vidjeti sve.
          Kako neslužbeno doznajemo, već postoji organizator iz Zadra s kojim se planira sklopiti ugovor. Natječaj je raspisan zbog proceduralnih razloga tj. Zakona o javnoj nabavi. [zagrebancija.com]

Ono što u ovom napisu ne piše možete naći na službenim stranicama Zagrebačkog holdinga: isti će za valjanje u blatu platiti 19.800,00 HRK, dok će ukupno za usluge „umjetničkog i reprodukcijskog izvođenja „ platiti 155.000,00HRK !
O amoralnosti samog erotskog sajma ovoga puta nemam namjeru raspravljati, ali ono što nikako ne mogu prešutjeti je nepojmivo  rasipanje javnog, tj gradskog novca. Najbitnijim u ovoj priči smatram to što na spomenutim portalima uopće nema suvislih komentara, iz čega iščitavam slaganje čitateljstva s trošenjem u ove „lijepe“ svrhe. Znamo kakva je politička opredijeljenost „Zagrebancije“ i „Novog Zagreba“. A znamo i tko je na vlasti u Zagrebačkom holdingu. Kukuri-kuku-kuku (nama)!


Pozdrav od Demka!

Broj komentara: 6:

Anonimno kaže...

Treba nama neki novi Matija Gubec da povede bunu ,,Demko pozdrav

Anonimno kaže...

što je tebe briga za sajam to je sve u svrhu kulture performans koji treba netko platiti

Stjepan kaže...

Em, ti kulture. Slažem se kako to netko mora platiti.Ali molim lijepo nek, kao u ostalom i u kupleraju, to plati korisnik usluge. Možda to nekome nije jasno: tzv.holding troši pare poreznih odnosno prireznih obveznika. A ja, porezni obveznik ne želim plaćati valjanje u blatu. I da se to još zove kultura!?

Anonimno kaže...

Dragi demko za zaključiti je da nam jedino može biti žao što nismo rođeni kao žene jer vidš kako bi lagano mogao zaraditi 19800.00 kn,malo se povaljaš po blatu i lova je tu.Kaj misliš koliko se fuša mora odraditi da bi te novce zaradio i kako se za njih još treba i mučiti.

Anonimno kaže...

Kultura uključuje i pismenost, šta ne?

Stjepan kaže...

Ponekad se nečija pismenost može iščitati iz samo jedne (pri)proste rečenice. I ne samo pismenost, iz nje se deklarira čak i geografsko porijeklo autora.
A kultura? Kultura nije, hvala Bogu, postignuće samo jedne društvene ili političke grupacije.