ponedjeljak, 5. rujna 2016.

NOVI ŽUPNIK


      Ovaj naš svijet zajedno sa svim svojim sastavnicama nalazi se u neprekidnoj mijeni: smjenjuju se dani i noći, godišnja doba, sunce i oblaci, ljudski naraštaji, državni dužnosnici i njena uređenja... Sve, baš sve je podložno promjeni, te je još  davno rečeno kako „jedino mijena vječna jest“. Neke promjene priželjkujemo, neke pak najradije ne bi doživjeli, neke pokušavamo potaknuti, a neke pak spriječiti. Poneka nas promjena veseli, a poneka rastuži.

         Kao i sve na ovome Božjem svijetu i naši su duhovni pastiri podložni promijeni, pa tako ovih dana svjedočimo personalnoj promjeni u našoj župi: dosadašnji župnik vlč. Vjekoslav Pavlović nas napušta te odlazi u  župu Blaškovec, a novim župnikom imenovan je mr. vlč. Dubravko Škrlin Hren.
         Naravno, kao i u svemu ostalom, netko se promjeni raduje, a netko je nije niti želio... Neki se vesele novom župniku, dok neki žale za dosadašnjim. Bilo kako bilo, vremenom ćemo se svi naviknuti, i život će dalje teći svojim uobičajenim, od Boga zadanim ritmom.

         Ovom prigodom želim u svoje osobno, i u ime (nadam se) velike većine župljana zahvaliti vlč. Slaveku na svemu dobrome, na trudu i zalaganju, na mnogim lijepim riječima utjehe i ohrabrenja, na druženjima, izletima, na tome što je živio s nama, i za nas. Ako je pak možda u nečemu ponekad i pogriješio, to mu onako kršćanski, od srca opraštamo!
         Novome pak župniku prije svega želimo dobrodošlicu, zatim  puno uspjeha u radu, te strpljena i razumijevanja za naše probleme.  Želimo  da  sve što bude radio u našoj župi  bude vođeno Božjom rukom, nagrađeno Njegovim blagoslovom, a plodovi župnikovoga pastirskoga djelovanja neka budu  snažna vjera, čvrsto pouzdanje, i savršena ljubav  brojnog i na velikoj površini razasutog  stada koje mu je povjereno.

         Našeg novog župnika na jučerašnjoj poldanjoj Svetoj misi u župnoj crkvi  u službu je uveo pomoćni zagrebački biskup mons. Valentin Pozaić, dopratili su ga roditelji, rodbina i prijatelji, bogoslovi, te brojna delegacija njegove rodne Stubice na čelu s načelnikom općine Jasminom Krizmanićem.  Vlč. Dubravko je tijekom svečane Sv.mise obnovio svoje svećeničke zavjete, položio prisegu, a na kraju se jednostavnim ali snažnim i upečatljivim riječima obratio svojim župljanima. Iz njegova nastupnog  govora možemo zaključiti kako će on kao naš novi pastir dati baš sve od sebe za duhovni i materijalni boljitak  župne zajednice, a dokaz da misli ozbiljno su i neke već uvedene promjene.
         Jedna od novosti u funkcioniranju naše župne zajednice je način informiranja, a koje će od sada biti putem župnoga listića kojemu je vlč. Dubravko nadjenuo simpatično dvoznačno ime temeljeno na inicijalima imena našeg župnoga zaštitnika:  „IN“
         Za pretpostaviti je kako će i župna internetska stranica uskoro postati ažuriranija i aktuelnija, a dali će na njoj biti objavljivan i tjedni župni listić, o tome će odlučiti župnik. Za sada prvi broj listića „In“ pogledajte ispod teksta, a nadam se kako mi vlč. Dubravko neće zamjeriti što to objavljujem bez njegova odobrenja, budući da se još nismo stigli upoznati. Jučer je naime bila velika gužva, a ja se ipak ne volim gurati u prve redove.

         Eto, vlč. Dubravku još jednom želim dobrodošlicu, a štovanome čitateljstvu predlažem da ne propusti pročitati prvi broj župnoga listića „In“.

                                                                                              Stjepan Kos


Nema komentara: