nedjelja, 13. ožujka 2016.

TETICE U LUČKOM




      Kao što je najavljeno u prethodnom postu, Zavičajna skupina „Tetice“ danas je nakon poldanje Svete mise u župnoj crkvi sv.Ivana Nepomuka nastupila s nekoliko prekrasnih korizmenih pjesama na kajkavskom narječju.
         Prisutni su bili oduševljeni njihovom izvedbom, te su im mnogi nakon nastupa prilazili, čestitali, te iskazali divljenje i podršku. Oduševljenje publike ne iznenađuje jer je kvaliteta izvedbe već pomalo zaboravljenih starinskih pjesama rezultat dugogodišnjeg redovitog vježbanja, a koje onda naravno uključuje i odricanje, upornost, te svladavanje kojekakvih drugih prepreka na putu prema danas prezentiranoj kvaliteti, ležernosti i uvjerljivosti scenskoga nastupa.
         Nema nikakve sumnje kako će „Tetice“ i u utorak, u Petrovoj crkvi ponovno briljirati svojom pjesmom i nošnjama, pa vas zato pozivam da ih dođete podržati.

         Današnji nastup „Tetica“ učino je svečanijim pristup dvoje novih članova našoj župnoj zajednici. Naime, na današnjoj Svetoj misi sakrament krštenja primili su maleni Rafaela i Ivan-Mario, i tako postali punopravni članovi naše Župe. 










                                                                                                      Stjepan Kos

Nema komentara: