utorak, 18. studenoga 2014.

Sjećanje (i lažni golubovi mira)





         Dan je sjećanja na ratne užase koje smo mimo svoje volje otrpjeli prije više od dva desetljeća. I dok je tih teških ratnih godina svatko od nas nosio svoj više ili manje težak križ najvišu cijenu slobodne Hrvatske platili su oni čiji su životi utkani u Njene temelje. Danas smo zato dužni slaviti i prisjećati se upravo svih tih znanih i neznanih heroja čiji su snove naprasno prekinule osvajačke velikosrpske horde zla.
         Svi koji su preživjeli užase osvajačkog bezumlja dobro se sjećaju svakog detalja svojeg i tuđih stradanja, i ta svoja sjećanja su prenijeli na mlade naraštaje koji su nam nada i garancija da prohujalo zlo nikada neće biti zaboravljeno. Danas nam upravo taj zaborav, relativiziranje krivnje, te izjednačavanje žrtve i agresora  svakodnevno nude oni koji su slijedom koje kakvih (kvazi)političkih igara uspjeli opet doći na vlast u državi koju nikada nisu  željeli, i za koju u konačnici nisu ni dali svoj glas već su u prijelomnom trenutku napustili sabornicu!
         Zato se danas nemojmo poistovjeti s nositeljima lažnih golubova mira i njihovim prijetvornim suzama, a svoju iskrenu zahvalnost i sjećanje na poginule iskažimo paljenjem svijeća i molitvom, molitvom za jednu novu, bolju Hrvatsku, Hrvatsku  u kojoj nam nitko neće nametati zaborav, Hrvatsku u kojoj neće biti mjesta za lažne pomiritelje, za Hrvatsku u kojoj neće biti potrebe za dvije kolone!

         Svima koji su svoje živote dali za obranu Domovine neka je vječni pokoj i slava, neka počivaju u miru Božjem osvijetljeni vječnom Svjetlošću!




Nema komentara: