petak, 14. ožujka 2014.

KONAČNO !




      Demerje od 1916. godine administrativno pripada Zagrebu, a nakon izdvajanja Općine Stupnik postalo je i jednim od „vratiju“ Grada. Ovih je dana nakon višegodišnjih zahtjeva  konačno postavljena i ploča koja svakom namjerniku daje na znanje gdje se nalazi.
         Isto tako jednoj (danas minornoj) političkoj grupaciji u Demerju valjda će konačno biti jasno gdje žive, budući da su  svojevremeno pokušavali prekrajati unutargradske  granice, pri čemu im je jedan od „argumenata“ bio da „Brezovica nije u Zagrebu“. Danas je, nadam se, svima sve jasno!


3 komentara:

Unknown kaže...

Kada bi i vijećnici Grada znali da smo dio Zagreba i da moraju u jednakoj vrijednosti rasporediti proračun i ulagati sredstva u infrastrukturu i sve sto bi nas činilo ponosnim građanin metropole.

LO 8 kaže...

Oprostiti će g-din Jurković, vijećnici Grada znaju za nas da smo njihovi, to je sigurno. Pustimo mi njih, nama su bitni naši vijećnici u Demerju i u Četvrti, oni moraju odraditi, da bismo bili ponosni na naše Demerje. To bi značilo, po meni da treba krenuti od nekuda, tj. od ulaza u Demerje s bilo koje strane i dio po dio urediti sa svim potrebnim. Nije rješenje ovdje malo ceste, ovdje malo grabe, malo nogostupa, razbacati se na sve strane.

Mi stariji stanovnici Demerja jako smo ponosni na svoje strpljenje što se tiče razvitka Demerja i infrastrukture kod nas.

Dakle, bože daj nam i dalje strpljenje, a neki od nas neće doživjeti da budu ponosni građani Metropole, sa svom nužnom infrastrukturom.

Bitno je to da u Demerju ima mladih koji razmišljaju, imaju potrebe i želje, prema tome ima nade za nas, jako se veselim.

Molim, bez zamjerki, pozdrav čitateljima.

Stjepan kaže...

Dragi moji vjerni komentatori, kao i uvijek, i ovoga ste puta konstruktivni i dobronamjerni. Dobronamjerni su valjda i svi oni koji o našim sudbinama odlučuju ali im sve nekako ne ispada kako bi trebalo, pa bi zato mi sami, kojih se to tiče, trebali biti puno glasniji.
Što se pak nas, nižih predstavnika tiče, i mi znamo što bi trebalo ali je naš utjecaj na razvoj događaj prilično slab, gotovo beznačajan. Tako nam je npr. prilikom donošenja plana malih komunalnih akcija za ovu godinu sugerirano da u nj ne stavljamo nikakve veće projekte, tj. za kapitalne projekte radile su se posebne liste mimo MKA. Na jednu od tih lista stavili smo i ulaze u selo odnosno nogostup „od pruge do pruge“, ali pogađate, ništa od toga nije prošlo ili točnije od svega što smo stavili u tzv. kapitalne projekte dobili smo frišku figu. Čak što više, izbrisana nam je i već projektirana javna rasvjeta na početku ulice Bedeki (Ne želim biti zločest, ali ovo je moglo biti davno, davno napravljeno da nije bilo nečijeg inata).
Sve u svemu mislim da nas, barem što se kapitalnih ulaganja tiče, očekuje prilično mršavo razdoblje jer će novac biti preusmjeravan za potrebe „Univerzijade“, iako to političari s gradonačelnikom na čelu neće htjeti priznati.
Nadam se da će barem započeti radovi na kanalizaciji biti nastavljeni, a dobijena obećanja o rokovima ovdje više neću prenositi, jer ih nikad ne ispoštuju, pak onda ispadne da ja pišem bedastoće.