subota, 9. veljače 2013.

MUTNA VODA



       


         U nedostatku vremena prenosim ovaj članak iz današnjeg Večernjaka, a moj komentar na ovu temu moći ćete pročitati u posebnom postu, no ne prije ponedjeljka poslije podne.
Hvala Ivanu!


Nevolje u Demerju: Gornjodemerska cesta pod vodom

Djecu moraju u školu nositi, zbog otapanja snijega

Iz ZG cesta kažu da vodu ne mogu provesti u kanal dok se ne izradi troškovnik radova

                                                 Mijo Pranjić sina prenosi preko vode do škole
                                                 Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Otapanje velikih količina snijega dovelo je do poplave u Demerju, voda nataložena u obližnjoj grabi izlila se na Gornjodemersku cestu i stvorila nevolje.
– Supruga ili ja u gumenim čizmama sina na leđima prenosimo do škole jer po ovome ne može hodati, kaže Mijo Pranjić držeći sina.
Njegov susjed Svemir Kos kaže da su mu sve trešnje poplavljene i propale.
– Nasadi su trebali početi cvjetati, no korijeni će istrunuti zbog vode. Četiri godine sam to radio, propale su mi tone trešanja. Zvat ću policiju i krivca ću tužiti za štetu, ogorčen je Kos.
Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Brezovica Stjepan Cerovski kaže da vodu s ceste treba odvesti u potok, što su trebale učiniti Zagrebačke ceste.
–Oni ne žele prije izdavanja troškovnika radova provesti cijevi koje bi vodu iz grabe vodile u obližnji potok. Tehnički direktor ZG cesta je rekao da će doći u ponedjeljak, ali tek kad se osigura troškovnik za prokopavanje, no mi ga ne možemo tako brzo složiti, kaže Cerovski, tvrdeći da se problem može jednostavno riješiti dvama cijevima.
Da je problem ozbiljan tvrdi i Ivan Pezić.
– Snalazim se pomoću automobila, ali slomio sam masku i sada to moram popravljati. Sada zovem susjeda pa me on vozi preko vode do ceste - kaže Pezić.
Alen Gospočić iz Zagrebačkih cesta objašnjava kako se Cerovski treba javiti nadležnom gradskom uredu kako bi riješio problem.
– Na taj način treba riješiti financiranje, predsjednik Vijeća Gradske četvrti mora sve usuglasiti s nadređenima. Prvo neka se izdvoje sredstva za sanaciju, a onda će im Zagrebačke ceste izaći ususret i napraviti što treba. Sigurnost prometa nije ugrožena - zaključio je Gospočić.

4 komentara:

Tenor. kaže...

Na žalost takvih Gornjodemerskih cesta ima u okolnim naseljima dosta i kao i u ovom slučaju nisu potrebita neka velika financijska sredstva da se problem riješi pa kao i ovdje svi nekog ili nešto čekaju i prebacuju "lopticu" na drugu stranu ne bi li sa sebe skinuli dio odgovornosti.

LO 8 kaže...

I ja tvrdim da sličnih problema ima još u Demerju i drugdje. Nije g-din Kos jedini koji ima štetu, ima štete i poplavljenih ozimih žitarica. Dakle treba snimiti i vidjeti sve goruće probleme u naselju pa prema tome napraviti planove i programe za sanaciju istih.Čini mi se da u Gornjoemersoj ul. prikazuju mutnu vodu, a žele "zmutiti" sasvim nešto drugo.

Anonimno kaže...

Trebala je je gospoda koja je na političkoj funkciji malo voditi brigu i o drugima kad si je ueređivala put do kuće pa ga malo produžiti i do ostalih susjeda pa sad nebi bilo ni mutne vode ni propalih i strunulih voćnjaka ni trešanja,a glede policije, baš me interesira koja i kakva policija bi izišla na teren za ovo,možda bi tu trbala upravo i izići policija ali neka druga da istraži neke druge stvari glede toga puta i ranije utrošenih novaca za izgrađenu dionicu puta!!!

Anonimno kaže...

Samo me zanima koje to trešnje sada cvatu. Što se tiče kontrole potrošnje demerskih novaca, kak stvari stoje imali bi što kontrolirati. Od malih akcija gdje uglavnom prevladavaju osobni interesi, umjesto da se izradi neki plan i program od općeg interesa kao naprimjer izgradnja kanalizacije, pa onda niti voda ne bude uništavala korijenje nečijih trešanja. Da ne pričamo o izgradnji pločnika po cijeloj duljini autobusne linije, a ne samo ispred nečijih dvorišta, itd.