subota, 29. prosinca 2012.

BOŽIĆNI KONCERT





              Štovano čitateljstvo, kako ste već zacijelo uspjeli primijetiti, ovih dana baš i nisam uspio biti informativan, a još manje aktualan… Životni „raspored“ ponekad nije po našoj voljici, ter ne uspijevamo stići napraviti sve što bi trebali i željeli, pa se tako i meni skupilo više toga poradi čega je blog par dana morao ostati po strani. Na kraju, nažalost, nisam mogao nazočiti ni koncertu KUD-a u katedrali, pa objavljujem tek par slikica dobivenih e-mailom. Hvala pošiljatelju!











P.S.
Imao sam nekoliko poziva s upitom o rasporedu blagoslova obitelji, na koje nažalost nisam mogao odgovoriti jer je župnik na Božić objavio  samo raspored do 30.prosinca 2012., a kojim Demerje nije obuhvaćeno. „Brazda“ je pak kasnila, odnosno izašla je iz tiska nakon Štefanja, tako da ću raspored blagoslova u Demerju najvjerojatnije objaviti sutra.

3 komentara:

Zdemko kaže...

Nevjerojatno je, a opet se zapravo i ne čudim, da nitko nema što reći o ovom podvigu (da, baš podvigu) koji je demerski KUD napravio nastupivši u ove Božićne dane u zagrebačkoj katedrali. Neću sad o organizacijskim i logističkim elementima tog podviga (koje su odradili tajnica KUDa Višnja i umjetnički voditelj Goran sami samcati), samo ću podsjetiti na umjetničku kremu gostiju na koncertu koji su nas svojom nazočnošću u ove blagdanske dane počastili, kao i na to da je zbor KUDa pjevački pripremio i njime ravnao maestro Joško ćaleta, jedan od svega nekoliko pojedinaca najzaslužnijih što je klapsko pjevanje ove godine uvršteno na UNov popis zaštićene svjetske nematerijalne kulturne baštine. Da, o podvizima je riječ.

Stjepan kaže...

Koncertu nažalost, iz objektivnih razloga, nisam prisustvovao pa zato post sadržava tek nekoliko dobivenih slika. Bilo bi jako lijepo kada bi netko tko je dobro upoznat s repertoarom ovog koncerta, kao i cjelokupnim radom „Orača“, napisao jedan lijepi članak o tome. Bio bi to jedan lijepi prikaz uspješnosti Društva, o čemu se u selu i bližoj okolici premalo zna.
Ponavljam kako mi je jako žao što nisam mogao biti u katedrali, jednostavno se nisam stigao na vrijeme vratiti u Zagreb.
A, to da nitko nema ništa za reći o koncertu u katedrali baš me i previše ne čudi. Možda je to po onoj da nitko nije prorok u svojem selu… Prostim bi pak rječnikom rekao da su oni koji šute jednostavno - pizdojalci !!

Anonimno kaže...

Ej Demko i Zdemko, nemojte tako. Ispričat ću jedan vic.
Rodio se crnogorcu sin i sa šest godina još uvijek nije govorio. Žena će crnogorcu, "moramo dijete odvesti doktoru, uskoro će u školu, a ne govori". Na to će mali crnogorca "ne treba me voditi nikuda". Sretni roditelji "pa ti sine govoriŠ, zašto prije nisi?". Mali će njima "nijesam imao primjedbi".
Tako je to možda i s koncertom, što se nitko ne javlja ne znači da je piz..., već zato što su gledatelji zadovoljni i nemaju što za reči i što šute ne znači da nije bilo dobro.
Vidjela sam koncert, doduše ne u katedrali, nisam stručnjak za ocjenu, ali meni je bio preljep i za oči i za uši. O trudu ne treba uopće govoriti. Treba prvo doći do Crkve u Sigetu, a osobito do Zgb. katedrale, da se netko potrudio oko toga je, svaka mu čast. Svaka čast i cijeloj ekipi odradili su to profesionalno, ne amaterski. Treba napomenuti da su se tijekom dva sata presvlačili tri puta, nije to obući hlaće i majcu, nego nošnju sa kompletnim ukrasima i svime što ide uz to. Samo to je ogroman napor, a gdje je sve ostalo. Ne treba zaboraviti spomenuti juniore, oni bude, bar u meni, veliku nadu.
Dakle čestitke KUD-u Orač i njihovom vodstvu za preljepa dva sata koja sam provela s njima. Nadam se da ako ne prije, ono za Božić ove godine, lijepom druženju na koncertu.
Oprostite na zakašnjelom komentaru.