petak, 12. svibnja 2017.

Tko će nas zastupati?

         Približavanjem lokalnih izbora sve stranke i kandidati pokušavaju se prikazati u što ljepšem svjetlu, neki su realni , dok neki obećavaju kule i gradove stavljajući tako svoja nerealna obećanja iznad prostora i vremena u kojem živimo, te dovodeći u pitanje zdravorazumsko poimanje svojih birača.
         I dok je na nižim razinama sve jasno i donekle predvidivo na onim višim neizvjesnost je donekle veća. No unatoč tome što nikad ne možemo točno predvidjeti što će birači odlučiti, što se tiče novog saziva zagrebačke gradske skupštine, gotovo sa sto postotnom sigurnošću mogu previdjeti da građani GČ Brezovica u njoj neće imati niti jednog svog predstavnika! Evo, i zašto:
         Od 21 liste koje su istaknule svoje kandidate za članove gradske skupštine  na samo  9 lista su i kandidati  s područja Brezovice. Nažalost, i od tih devet lista nećemo imati neke koristi jer su predstavnici Brezovice na svim  „jačim“ listama  vrlo nisko:
-         HDZ      26. i 49. mjesto
-         Bandić     26. mjesto
-         Sdp-Hns   31. mjesto
-         Švaljek     18. mjesto
-         Most     31. mjesto
-         Živi zid  31. mjesto     itd.
Nešto više su rangirani brezovički kandidati na nekim manjim listama čiji kandidati imaju minimalne šanse za ulazak u skupštinu.

         Ovo je raspodjela mandata u dosadašnjem sazivu, pa sami zaključite koliku „ljubav“ prema našoj Četvrti imaju veelike stranke!





Nema komentara: