subota, 17. prosinca 2016.

Znamo li što je to blog


Što je blog zapravo? Blog je skraćenica od weblog što znači Internet dnevnik. Iako je u svijetu blog na Internetu od davnih dana, na hrvatskoj sceni se pojavio tek u proljeće 2004. godine, kada je pokrenut prvi hrvatski blog servis nazvan MojBlog.hr. Kasnije, početkom svibnja nastaje i Blog.hr.

Napraviti vlastiti blog  i održavati ga može svatko tko ima računalo i pristup Internetu. Ne morate ništa znati o programiranju i web dizajniranju, samo trebate imati malo viška vremena i volje. Na svome blogu možete pisati o čemu god želite, o sportu, kulturi, računalima, možete napisati neko svoje mišljenje ili doživljaje sa nekog putovanja, šta ste danas radili i još mnogo toga.
                                                                                                                                           Bloger.hr         Kada pojedinac javno nastupa mora biti spreman i na stanovite neugodnosti kao posljedice javno izrečene  riječi. Osobno javno istupam putem ovoga bloga od lipnja 2010. godine, i moram priznati kako do sada nisam imao većih neugodnosti poradi onoga što sam pisao na ovome blogu.
 Čak i ovo o čemu će u daljnjem tekstu biti riječi  ne mogu, a i ne želim okarakterizirati kao neugodnost. Ovdje ustvari želim iznijeti  svoju empatiju, odnosno suosjećanje s jednom postarijom gospođom koja niti čita ovaj blog, niti se služi internetom. Rečenu  našu sumještanku, koju usput rečeno iznimno poštujem, jednostavno su (možda čak i zlonamjerno) krivo informirali, te je u inako tužnoj životnoj situaciji još više rastužili. Iskreno mi je žao svake dodatne suze koju je zbog ovog gđa D. prolila, i baš s tog naslova onima koji ne razumiju moram pojasniti:

1.                            Blog „Sveti Petar i Pavao“ Demerje privatno je vlasništvo, te na njemu iznosim isključivo osobne stavove, mišljenja i impresije
2.                          Blog „Sveti Petar i Pavao“ Demerje nije dnevna novina, niti oglasnik
3.                           Sukladno točki 2. na blogu ne objavljujem servisne informacije niti obavijesti o smrti, osim kada se radi o posebnim okolnostima, osobama od šireg društvenog značaja, ili izvanrednim događajima i sl. 
4.                          Nastavno na točku 3. ističem kako je tijekom ove godine nažalost preminulo više od deset naših sumještana, te niti u jednome slučaju to nije bilo objavljeno na ovome blogu
5.                           Jedina ovogodišnja obavijest o smrti bila je kao post objavljena zbog izuzetnog doprinosa pokojnika kako široj društvenoj zajednici (nakon rijetko čiste privatizacije proširuje tvrtku, te zapošljava velik broj ljudi), tako i izgradnji i kasnijem održavanju kapele sv.Petra i Pavla.
                                                                                        Stjepan Kos

Nema komentara: