nedjelja, 5. listopada 2014.

EKO PARK KRAŠOGRAD



Eto, nakon poduljeg blogoodmora opet počinjem s komentiranjem i fotografiranjem fragmenta naše zajedničke svakodnevice.  Zahvaljujem svima koji su s nestrpljenjem očekivali ponovno aktiviranje ovog bloga, a posebnu zahvalu upućujem svima koji su mi na razne načine dali podršku za nastavak pisanja bloga.
Na novom početku nećemo se baviti teškim temama, pa vam zato podastirem par slikica s današnjeg kratkog popodnevnog predaha u Krašogradu:
            Park se prostire na više od 400 hektara te zbog raznolike ponude zaista predstavlja idealno mjesto za bijeg od gradske gužve i buke. Cijeli kompleks se još uvijek nadopunjuje novim zanimljivim sadržajima i turistički se razvija. Ulaz je besplatan, kao i parking oko ulaza u park.
Krašogradom dominira 'igra' zelenila i vode, odnosno livada i šuma te jezera, bazena i kanala koji vijugaju posjedom. Vodene se površine nalaze u najživljem dijelu ekoparka, a na samom jezeru nalazi se i atraktivna terasa restauranta Domaćica, koji je ime dobio po poznatim Kraševim keksima. Restaurant je lijepo uređen, no pomalo začuđuje što ponuda nije više usmjerena slasticama. U svakom slučaju, radi se o odličnom prostoru za vjenčanja i slične proslave, s obzirom da osim jela i pića možete 'protegnuti noge' i uživati u idiličnom krajoliku.
Upravo su vjenčanja glavna namjena neodoljive drvene kapelice, koja se izdiže na brdašcu nedaleko od restauranta i koja kao da 'bdije' nad Krašogradom. Posjetiti je možete i ako se nemate namjeru vjenčati, a unutra će vas, među ostalim, dočekati i spomenik Ivanu Pavlu II., po kojemu je kapelica dobila ime.
U Krašogradu možete vidjeti i brojne životinje, od gusaka, preko konja i magaraca do srna. 'Životinjsko carstvo' obično najviše razveseli najmlađe, koji se zabavljati mogu i na dječjem igralištu sa različitim spravama, a tu je i vlakić Kraš Express. Odrasli se pak mogu rekreirati na sportskim igralištima, a u ponudi su tenis, nogomet, odbojka i boćanje.
Kako je Krašograd ponosni vlasnik ekološkog certifikata, tako se pazi da svi objekti unutar posjeda budu izgrađeni od kamena i drva, a zanimljivo je da se ondje i uzgaja povrće, također po ekološkim standardima. Iako se trenutačno radi o relativno malim zasijanim površinama, planira se povećanje poljoprivredne proizvodnje. Slično je s ostatkom parka - stalno se radi na proširivanju u unaprjeđenju usluge, pa možemo očekivati da će ovaj zanimljivi kompleks ubuduće biti još ljepši i privlačniji posjetiteljima, a posebno se možemo veseliti bujanju vegetacije, koja će omogućiti ugodniji boravak i tijekom najvrućih dana.

Preuzeto s: http://www.putovnica.net/odredista/hrvatska/ekopark-krasograd



Crkva Ivana Pavla II

Pogled s vidikovca

Jezero s restoranom

Predah


"Lakše se diše"

Većina životinja je navikla na prisutnost ljudi, te se daju podragati i hraniti


I na kraju palačinke. Naravno s Dorina čokoladom...

3 komentara:

Anonimno kaže...

bloger se probudio iz ljetnjeg sna nebitno glavno da se pokrenio

LO8 kaže...

Očito se pokrenuo, ali uz Bronhi i Dorinu, nadam se da je napravio zalihu . . . .

Pozdrav blogeru, ako može uz želju - puno druženja. "Materijala imaš, kaj ne !

Stjepan kaže...

Vidim, povratili se i komentatori. Hvala,hvala!
Inače, komentara je tako malo da rijetko kad pogledam ispod postova, pa se nemojte ljutiti ako odmah ne odgovorim. Komentari su dobro došli i onda kada se s njima ne slažem, odnosno svaka je konstruktivna kritika dobro došla. Nažalost neki su u svojoj (pre)uvjerenosti u ispravnost vlastitih gledišta, i nemogućnosti da me „preodgoje“ odustali od komentiranja. No, koga nema bez toga se može. Žalosti jedino to što mnogi nisu u stanju artikulirati i obrazložiti svoje gledište ili bolje reći ne znaju uvažiti tuđe mišljenje, već očekuju da im se kao autor bloga sadržajem prilagodim njihovom „ukusu“. E, to nebu išlo!