nedjelja, 18. svibnja 2014.

Nova dječja igrališta



           Svakom dobronamjernom mještaninu draga je i najmanja kvalitativna promjena vezana za izgrađenost njegovog naselja ili pak za poboljšanje komunalnog standarda. Zato nas osobito raduje  završetak dvaju dječjih igrališta u Demerju, a koja su nedavno izgrađena iz sredstava malih komunalnih akcija.
         Jedno dječje igralište izgrađeno je u centru sela unutar kompleksa demerskog doma i škole, dok je drugo smješteno u zaselku Šivaki  odnosno na križanju ulice Gorana Šivaka i Topolja.
         Naravno, svi bi mi željeli  još opremljenije i veće prostore za demersku djecu ali ovo je najviše što trenutne financijske i druge okolnosti dopuštaju. S druge pak strane bilo je prigovora po kojima Demerju „ne trebaju tolika igrališta“. Zagovaratelji ovog drugog stajališta bi ipak trebali uzeti u obzir raštrkanost i međusobnu udaljenost demerskih zaselaka, a isto tako uvažiti potrebe slabije mobilnih sumještana. Osim toga, izgradnjom prostore za dječju igru i boravak roditelja na ovaj smo način došli do uređenih i oplemenjenih do sada zapuštenih  javnih površina. 

Novo igralište kod Šivaka...
...i kod škole

Nema komentara: