petak, 7. listopada 2011.

8.listopad - DAN NEZAVISNOSTI




Ove godine slavimo dvadesetu obljetnicu otkako je hrvatski državni Sabor, zbog napada agresorske tzv. Jugoslavenske narodne armije u gotovo konspirativnim uvjetima, donio „Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije“ , čime je Republika Hrvatska i u pravnome smislu postala samostalna država.
Siguran sam kako će ova obljetnica na „višoj“ tj. političkoj razini biti vrlo naglašeno proslavljena ali ne zato što se radi o okruglom jubileju, ili radi velikog domoljublja: naši će „dragi“ političari svih fela i ovaj dan iskoristiti za pridobivanje glasova na predstojećim parlamentarnim izborima. Pri tome će naglašavati svoju ulogu u borbi za neovisnost Hrvatske, prešućujući pritom koliko su u stvarnosti pridonijeli slabljenju suvereniteta ove napaćene zemlje, kolika je njihova uloga u rasprodaji nacionalnih bogatstava, te koliko su sami krivi za malom čovjeku nezamislive razmjere korupcije, pljačke i svakovrsnog kriminala.
Ne, ne mislim ovdje samo na one sada vladajuće političare, i oni drugi su prije bili vladajući… Zato ih sve treba prilikom glasovanja nagraditi. Friškom figom.
Toliko o politici i političarima, a svima ostalima, malim građanima naše lijepe domovine, naročito onima koji „u znoju lica svoga“privređuju svakidašnju koricu kruha želim

Sretan  dan  nezavisnosti  !
Pozdrav od Demka!

2 komentara:

Zdemko kaže...

Ipak se kreće!

Demko, za ovaj praznik se mogla vidjeti jedna zastava više u Demerju.

Stjepan kaže...

Odlično,ako se broj zastava bude povećavao ovom brzinom, za otprilike 190 godina svaka će demerska kuća o državnim praznicima istaknuti hrvatski (ili bog zna čiji) stijeg.