četvrtak, 4. kolovoza 2011.

SJEĆANJE NA POBJEDU



         I ove se godine 5.kolovoza spominjemo velike pobjede izvojevane 1995. godine, kada je Hrvatska vojska brzom akcijom oslobodila gotovo petinu državnog teritorija okupiranog od strane većeg  dijela lokalnog srpskog stanovništva potpomognutog tzv.jugoslavenskom narodnom armijom i fašističkim skupinama iz Srbije te Bosne i Hercegovine.
         Kako vrijeme prolazi izgleda da se treba što više i što češće spominjati ne samo ove velike pobjede nego i njezinih razloga i uzroka, budući da smo svakodnevno izloženi omalovažavanju ne samo domovinskog rata nego i hrvatskih branitelja, čijom je zaslugom oslobođen hrvatski državni teritorij i okončana četverogodišnja četnička okupacija. I ne bi bio problem kada bi ova omalovažavanja dolazila samo iz redova poraženih snaga, ona dolaze i iz samog državnog vrha, točnije iz ureda predsjednika Republike Hrvatske! Naime, predsjednikov savjetnik Dejan Jović, u svojim radovima objavljenim u inozemstvu tvrdi kako će ukoliko Hrvatska postane članicom Europske unije, hrvatski nacionalizam blokirati širenje Unije na Srbiju i BiH! Jednostavnije rečeno predsjednikov se glavni analitičar zalaže za zajednički ulazak Hrvatske i Srbije u EU, i to ne isključivo kao samostalnih i suverenih država već kao država udruženih u nekakvu poduniju radnoga naziva Jugosfera.
         Svima nam je pak poznato da Srbija nikada nije odustala od svojih osvajačkih ciljeva, u kojima im je V.Britanija bila i jest glavni pokrovitelj i saveznik kojemu mogu zahvaliti i na projektu (a i realizaciji) prethodnih Jugoslavija koje su u svojoj suštini bile ostvarenje cilja „svi Srbi u jednoj državi“. Što se pak „gospona“ profesora Jovića tiče, općepoznato je kako je dobar dio njegove biografije vezan za V.Britaniju pa stoga nije teško zaključiti u čije diple „analitičar“ puše.
         A, ako je ovako u hrvatskom državnom vrhu što tek možemo očekivati od drugih mrzitelja svega što je hrvatsko? Zato je važno sjećati se, oprostiti ali nikada ne zaboraviti, pa koristim ovu prigodu kako bi vas podsjetio na ponašanje naše „subraće“ koji su za vrijeme okupacije  svi bili kuhari, a danas se čude:“tko nas, bre zavadi“.


Olujom je oslobođeno gotovo dvadeset posto hrvatskog teritorija. Ako su neki Republiku Hrvatsku zbog njezinog oblika posprdno zvali kiflom, onda je tzv.republika srpska krajina imala oblik pregažene kišne gliste.

Znakovlje zločinačkih postrojbi

 Baš su se zaigrali, imali su i nekakve bezvrjedne papire koje su zvali novcem. Pokriće su valjda mjerili u opancima.


 Na svoje "fićeke" i "stojadine" vješali su i nekakve "registracione tablice", na slici je oznaka za Vojnić. Po toj je logici valjda svako selo imalo svoje pločice...

                                Za ne vjerovati: imali su i granični kamen


                                                Kakva država, takva i estrada


                   Obuća posebno pogodna za beganje



 Nikada više nikome ne smijemo dozvoliti igranje države u hrvatskom    kraljevskom gradu Kninu!

    SRETAN  VAM  DAN   POBJEDE  I  
      DOMOVINSKE   ZAHVALNOSTI  !

                    Pozdrav  od  Demka !
 
           

4 komentara:

Anonimno kaže...

jebem vam mater ustasku svima da vam nije bilo amerike ne bi vas bilo vise kopilad jedna uvijek su vam pomagali drugi al neka jos cemo se sresti a za tu krajinu pogotovo docemo vam glave rsk.

Artiljerac kaže...

Nepismeni pa još k tome gubitniče, daj odfakaj ako ne znaš argumentirano i normalno komunicirati. Budi velik i u porazu. Koliko si begajućih opanaka potrošio dok si došao tu gdje jesi, gdje nema tipkovnice sa hrvatskim (i srpskim) slovima? I jesi ponio sa sobom onaj granični kamen sa slike odozgo? Nisi stigao, ha? Koliki je tečaj srpskih dinara danas tu gdje jesi? Brale, od vaše rsk i njezine vojske ostale su samo krpnene oznake sa odora, kojih smo toliko zarobili, da im je inflacija toga koliko ih ima totalno srušila cijenu, pa ih kolekcionari po tržnicama i buvljacima ne mogu prodati ni po 1 kunu.

Kaj ćeš, vama su pomagali toliki, pa opet ništa od vas. Na kraju su ruke od vas digli čak i braća Rusi, vidjeli su koliko ste beznadežan slučaj.

Da, točno je, srest ćemo se opet. Ako ništa, na našem moru, gdje dolazite trošiti svoje novce. Ovaj put eure. Hvala vam na tome.

P.S. Ispričat ću ti jedan istinit događaj iz rata. U ono doba, na jednoj radio-postaji negdje u rsk, dok su razdragani slušatelji u emisiji "po željama" svojim dragima željeli sretno što im je Šarava otelila zdravo muško tele i takve gluposti, u eter se javio slušatelj i rekao: "svim vojnicima srpske vojske krajine na prvoj liniji sve najbolje želi hrvatski snajperist uz pjesmu "Oj Srbine, glavu gore"."

Gedžo, bok.

Stjepan kaže...

Ajde gedžo ne budali. Da niste htjeli Srbiju u Hrvatskoj danas bi bili ponosni hrvatski građani srpske nacionalnosti.
Sve drugo rekao ti je artiljerac, jednostavno nemam što dodati.

Anonimno kaže...

Kolko se ponosim svojim rodom kolko me i sram kaki smo dobro smo i prošli