petak, 3. rujna 2010.

O OBNOVI PODRUČNE ŠKOLE

   
    Kao što znate, a o tome sam i pisao u jednom od prošlih postova, ljetos je zalaganjem mještana Demerje obnovljena naša seoska škola. Više o tome pročitajte u napisu naše učiteljice gđe Linde Padovan, koji je napisala povodom proslave 160 godina školstva u Brezovici.

                        SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE

Ne, nije bajka ! U ovo vrijeme recesije i sveopće krize, roditelji su pogledali našu učionicu, vidjeli u kakvom je lošem stanju namještaj, pod i zidovi te okoliš škole i odlučili su krenuti u akciju.

Osnovali su nestranačku udrugu mještana, prikupljali novac, tražili sponzore ili sami sami donirali što su mogli, ako ništa onda svoje slobodno vrijeme i volju za radom.

U svibnju ove godine počeli su uređivati dvorište škole, zasadili cvijeće, pokosili travu..

Zadnji dan nastave iznjeli su stare klupe iz učionice..A tada je krenulo – struganje zidova , micanje stare peći, obnavljanje električnih instalacija, ravnatelj je izašao u susret sa osiguranjem stručnjaka za bojanje zidova veselim bojama, strugao se i lakirao parket, stvorile su se nove klupe, katedra, stol za računala, zidni pano i mnogo mnogo sitnica i ne baš sitnica bez kojih se danas ne može zamisliti moderna učionica.

Od ideje do realizacije prohujalo nam je ovo ljeto, ali evo sada je naša učionica ljepotica koja jedva čeka primiti đake da u njoj stječu znanja koja će im trebati za život.

Hvala SVIM MJEŠTANIMA, posebno mami Romini Svedrović koja je radila teške poslove u poodmakloj trudnoći, a mala Žana koja još nije navršila jedan mjesec gotovo je svaki dan sa svojom mamom u školi, jer uvijek treba još nešto napraviti.

Hvala svim sponzorima i onima koji su se uhvatili posla , pretvorili školicu u mjesto iz bajke i dokazali da se uvijek, pa i sada SVE MOŽE KAD SE HOĆE!

Posebno hvala gospodinu Stjepanu Kosu koji se nesebično angažirao oko proučavanja povijesnih izvora i osmislio ovu našu izložbu.

Hvala i našem KUD- u „Orač“ koji su nam pomogli oko postavljanja ove izložbe, hvala od srca svima!

                                                          Učitelj i učiteljica





   Pozdrav od Demka!

Nema komentara: