subota, 3. srpnja 2010.

PETROVO U DEMERJU

    Kao što sam u prošlom postu najavio, sutra 4.srpnja po treći će se put održati  manifestacija "Petrovo u Demerju". Prošle godine proslave nažalost nije bilo, ali kaj ćemo moramo se pomiriti s time da su političari
osjetljive dušice, pak su se malko durili jer im izbori nisu ispali po voljici. To je, hvala Bogu iza nas, a sutrašnji nam dan donosi bogate sadržaje:



                           - od 8,45 turnir u malom nogometu
                           - oko 10.30 polaganje vijenaca pred spomen-ploču
                             preminulim braniteljima
                           - 11,00 Sveta Misa
                           - 12,15 nastup KUD-a "Orač" i njihovih gostiju
                           - od 19,00 sati nastup glazbenoga sastava "Zlatne sjene

   
    Organizatori proslave imaju pune ruke posla, pripreme za proslavu teku punom parom - sve se glanca i uređuje, a naše vrijedne Biserka i Dragica tak su naglancale kipec sv.Petra i kapelicu da vam to ne mogu riječima dočarati: morate doći i vidjeti!



    U sjeni priprema za Petrovo, članovi Udruge građana Demerje nastavljaju s radovima na Područnoj školi. Roditelji školske djece i drugi entuzijasti, gotovo u potpunosti su ostrugali višedesetljetne naslage boje na zidovima učionice, od kojih prvi zacijelo potječu još iz vremena Austro-ugarske. U ponedeljak, 5.srpnja soboslikari će započeti s krpanjem i gletanjem zidova, a nakon toga slijedi popravak i brušenje parketa. Sve će naravno biti završeno do početka iduće školske godine, kada će učenici pohađati nastavu u potpuno obnovljenoj i opremljenoj učionici. Toliko za sada, a opširnije ću kada sve bude gotovo.



   Pozdrav od Demka!

2 komentara:

Anonimno kaže...

Demko, Demko, još malo pa nebuš smel v Demerje dojti! Nego, jel znaš jel bu don Anđelko služil mešu? Demerec.

Demko kaže...

Ne znam. Zadnje kaj sam čul je da bu Misu služil Župnik.