petak, 1. srpnja 2011.

PETROVSKA SVETA MISA


          Evo, napokon sam uhvatio vremena kako bi vam prenio dio atmosfere sa Svete mise koja je 29.lipnja 2011. služena ispred kapelice Sv.Petra u Demerju, a povodom blagdana Svetih Petra i Pavla.
         S obzirom da KUD“ Orač“ Demerje ove godine po prvi puta priprema Petrovsku proslavu trebamo biti blagi prema njihovim možebitnim manjkavostima u organizaciji, a mora se priznati da su se poprilično potrudili da sve bude na nivou. Tako je kapelica u suradnji s drugim mještanima temeljito očišćena i uglancana dok je oltar ukrašen bogatim cvjetnim aranžmanom. Postavljene su klupe za oko osamdesetak osoba, a jedina je manjkavost bio nedostatak suncobrana tako da je jedan dio prisutnih bio prisiljen trpjeti jako sunce.
          Budući da je župnik imao neodgodivih obaveza Svetu je misu služio vlč. Mijo Matošević, a nazočilo je više od stotinu Demerčana i drugih vjernika. Kako bi dojam bio potpun, tu je bio i licitar Oslaković iz Samobora pa su prisutni mogli kupiti ponešto iz njegovog asortimana i naravno okrijepiti se gvercom.
         Posebnom ugođaju pridonijela je grupa KUD-ovaca obučenih u narodne nošnje, koji su ovom prilikom prezentirali sve narodne nošnje u vlasništvu našeg „Orač“-a. Iako vidno utučene i ožalošćene zbog svoje nedavno preminule članice Katice Šivak, izvorna vokalna skupina      „Tetice“ svojim su prekrasnim pjevanjem doprinijele svečanom ugođaju koji je vladao na ovom misnom slavlju. Nažalost, baš su one morale otrpjeti nedostatak suncobrana pri čemu su pokazale poznatu demersku snalažljivost u svim situacijama: od jarkog su se sunca zaštitile kišobranima.

Prekrasan aranžman iz cvjetnog salona "Helena"

Misu je služio vlč.Mijo Matošević

Tko se požurio našao je mjesto u hladovini...

...dok su drugi hladovinu potražili nadrugoj strani

Licitar nažalost nije imao srca s prigodnim natpisom

"Tetice" pod kišobranima

KUD-ovci se ponose svojim nošnjama

"Tetice" u prvom redu

Zajednička fotografija s vlč.Mijom


                    Pozdrav od Demka!

Nema komentara: