nedjelja, 3. srpnja 2011.

PETROVO U DEMERJU

         S početkom manifestacije „Petrovo u Demerju“ upoznali smo se u prethodnom postu, a u ovome ću pokušati ukratko sažeti ostala događanja. Budući da se radi o dosta obimnom poslu ovaj ću post postupno nadograđivati. Molim štovane posjetitelje za razumijevanje.

TURNIR U BELOTU
         Turnir u belotu, kao prethodnica petrovske zabave, započeo je u petak 1.srpnja 2011. a zbog velikog broja prijavljenih parova otegnuo se do ranih jutarnjih sati idućeg dana. S obzirom da sam više  bio angažiran u logistiki turnira, nemam podataka o broju učesnika niti o kranjem ishodu, a ukoliko se netko udostoji poslati mi ove podatke rado ću ih objaviti. Do tada slijedi mali foto zapis s kartaškog nadmetanja.

Organizator prima prijave

Vrijedne ruke pripremaju okrjepu

Igra se zahuktava

Domaće snage

Veseli kibici


Lovački gulaš

Vesela ekipa u kuhinji

Bilo je za sve dovoljno

Uz ovako lijepu poslugu i gulaš je bio ukusniji

TURNIR U MALOM NOGOMETU


         Kao što vidite na gornjoj slici sudjelovao je lijep broj ekipa tako da je turnir trajao cijeli dan. Pobjednik je ekipa iz Hrvatskog Leskovca, drugi su bili „Gradnja Anđelić“ a trećeplasirani „Najlošiji“. Sudili su Sokolić i Suša. Više podataka očekujem od Borisa pak ću ih naknadno objaviti (ak ih pošalje).







  
DJEČJI SPORTOVI
Kako odrasli nisu baš bili zainteresirani za tradicionalne i manje zastupljene sportove, zamijenili su ih najmlađi.
Podijeljeni su u dvije ekipe, cure i dečke, te su se nadmetali u tri discipline: hodanju/skakanju u vreći, nošenju jajeta u žlici te gađanja jaja potkovom. U prve dvije discipline cure su bile nadmoćnije dok je u trećoj ishod za oba tima bio jednako neuspješan te su u „produžecima“ dečki uspjeli razbiti tek jedno jaje.
Obije ekipe u slast su pojele svoje nagrade: cure kao pobjednički tim kobasice i palačinke, a dečki samo palačinke.

Za dečke vreće su bile nesavladiva prepreka

Nošenje jaja u žlici


Bacanje potkove


                   Pozdrav od Demka! ( o nastupu KUD-ova i zabavi uskoro u idućem postu)

1 komentar:

Anonimno kaže...

Pozdrav sa Juga