srijeda, 27. srpnja 2011.

PREDSJENIK RH U BREZOVICI

         Jedna od glavnih svrha ovog skromnog bloga  je popratiti aktualne vijesti iz naše bliže okoline, dakle ne nužno samo iz Demerja. Zato sam siguran kako će  sadržaj koji  uz nemalo kašnjenje prenosim s portala   http://www.karmel.hr/web/index.htm  pobuditi barem malo vaše pozornosti, tim više što će i naša nova župa, kako se najavljuje,  biti karmelska tj. njome će upravljati Karmelićani.

        U srijedu, 6. srpnja, na uočnicu Devetnice Gospe Karmelske, predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović, u pratnji gospodina dr. sc. Stjepe Bartulice, predsjednikova savjetnika za vjerska pitanja, posjetio je Karmel u Brezovici.
   Nakon srdačne dobrodošlice koju su sestre zaželjele gospodinu Predsjedniku, te nakon svečane "Salve Regina", uslijedio je spontan i jednostavan razgovor, u kojemu je bilo govora, između ostalog, o dojmovima i zapažanjima karmelićanki u prigodi pohoda Svetog Oca Pape Benedikta XVI. Bilo je govora i o duhovno-molitvenom životu sestara, za koji je gospodin Predsjednik pokazao osobito zanimanje i poštovanje; to je potvrdio i u Knjizi dojmova u koju je zapisao: "U ovom sam samostanu osjetio duhovnost i ljubav. Sestre karmelićanke žive život predan Bogu. Hvala sestrama karmelićankama na dobroti koju šire."
    Prigodom izmjene darova, Predsjednik je sestrama darovao i prekrasnu "Gloriu" iz Bachove Mise u h-molu. Njegov daljnji rad i vodstvo hrvatskog naroda sestre su preporučile Gospodinu, kao i Majci i Kraljici Karmela.








          Iako se baš ne mogu ubrojiti u obožavatelje aktualnog državnog predsjednika, sigurno je da dolazak državnog poglavara u jedan samostan nije beznačajna stvar, ali me iznenađuje što ovaj posjet nigdje u medijima nije spomenut. A još kad bi se predsjednik preobratio...

       Tekst otisnut indigo bojom kao i fotografije prenosim s portala: http://www.karmel.hr/web/index.htm

                   Podrav od Demka! 

Nema komentara: