utorak, 28. lipnja 2011.

29. lipanj - PETROVO



              Mir vama svima koji ste u Kristu!
                                                                     1 Pt 5,14

         I ove godine post posvećen blagdanu Sv.Petra i Pavla započinjem citatom iz Biblije, a ovaj iz prve Petrove poslanice izabrao sam zato jer zaziva mir kao najveći blagoslov. Naime, kada u ljudskom srcu prevladava mir i Božja prisutnost čovjekov život biva ispunjeniji i kvalitetniji, a njegova djela  kreativnija i svrsishodnija. Ovo vrijedi kako za pojedinca tako i za zajednicu.
         Zajednica koju ovdje imam na pameti je naše obitavalište zvali ga selom, naseljem ili nekako drukčije – naše Demerje, u svakom mu je slučaju  mir i te kako potreban budući da je prožeto nepotrebnim podjelama i sukobima napose oko tko zna čijih političkih interesa. Rečene podjele najbolje su uočljive prilikom velikih manifestacija kada je za njihovo provođenje potreban velik broj ljudi. Tako je i prilikom organizacije ovogodišnjeg Petrova bilo onih koji su odbili sudjelovati jer „to sada priprema druga strana“. Ne moram posebno napominjati kako je prošle godine situacija bila obrnuta…
Iskreno se nadam kako će doći vrijeme kada će u našem selu vladati duh zajedništva, kada ćemo slaviti uspjeh svakoga pojedinca i/ili grupe kao naš zajednički, jer uspjeh pojedinca ili grupe čini zajednicu (selo) vrednijim i bogatijim. Pozivam vas stoga da se ne zatvarate u svoje kuće i dvorišta, već da podržite i sudjelujete u svakoj javnoj, kulturnoj, vjerskoj ili nekoj drugoj manifestaciji jer to doprinosi bogatijim i kvalitetnijim međuljudskim odnosima kao i prepoznatljivosti zajednice. S nadom kako će to vrijeme sloge i zajedništva uskoro doći, zazivam zagovor Sv.Petra za sve Demerčice i Demerčane ma kojoj stranci, društvu ili udruzi pripadali! 

                            Sveti Petre, moli za nas !

Vrijedne ruke Demerčica...

...i Demerčana

   
   Pozdrav od Demka!

Nema komentara: