subota, 5. svibnja 2012.

Kaj se bu gradilo u sklopu MKA ?


Provjerite što će se sve raditi u Brezovici:


Za vodoopskrbu je izdvojeno 992 tisuće kuna, a za odvodnju otpadnih voda preko dva milijuna kuna kako bi se riješio problem odvodnje

Autor: Tanja Molvarec  Zagrebancija
Vijećnici Vijeća gradske četvrti Brezovica uvrstili su u Plan malih komunalnih akcija za ovu godinu devet lokacija na kojima će se graditi vodoopskrbni cjevovodi. Na spoju ulice Demerska i Darka Mateše gradit će se 410 metara vodopskrbnog cjevovoda, a izdvojeno je 120 tisuća kuna.
U Srednjem putiću u Demerju se također planira izgradnja vodopskrbnog cjevovoda za istu cijenu, te u Markulinskoj Dragi gdje je planirana gradnja 410 metara cjevovoda. U ulici Pod Goljakom će se graditi 200 metara vodoposkrbnog cjevovoda za 50 tisuća kuna, a u ulici Širanovići i Širanovići I. i II. odvojak sto metara cjevovoda za 300 tisuća kuna.
U Kupinečkom Kraljevcu je predviđena gradnja vodopskrbnog cjevovoda u Štrpetu I. odvojak, u Tumbrima I. odvojak, u Malekima i Kraljevečkoj cesti IV. odvojak. U Horvatima će se urediti hodnik Osnovne škole Stjepana Bencekovića. Za to je izdvojeno 85 tisuća kuna.
U područnoj školi Odranski Obrež u Obreškoj cesti već se vidi pomak na uređenju fasade. Međutim, slijedi druga faza radova. Postavit će se i lim na dio krova i natkriti ulaz u školu. Za to je izdvojeno 85 tisuća kuna. Sanirat će se i stari dio krovišta za što je izdvojeno 85 tisuća kuna. 



3 komentara:

Stjepan kaže...

Možda ovo treba malko pojasniti:
Momentalno u ulicama D.Mateše i Demerska imamo nedovršene vodoopskrbne cjevovode, a to znači da je voda u njima ustajala jer nema zatvorenog optoka. Ovaj problem će se riješiti spajanjem cjevovoda u Demerskoj i Matešinoj ulici , preko poljskog puta „Basorka „, dok će se izgradnjom cjevovoda na Srednjem puticu ostvariti spoj ulice Maljugi i Demerske. Ovi su radovi obuhvaćeni postojećom projektnom dokumentacijom, a prilikom dosadašnje izgradnje cjevovoda već su napravljeni potrebni šahtovi i ostavljeni ventili tako da sada samo treba položiti cijevi.

Zdemko kaže...

Ajd da i to vidimo. To samo.

Stjepan kaže...

Do sada su sve planirane MKA i napravljene. Ne znam zašto si onda skeptičan, možda znaš nekaj kaj mi ne znamo? Podijeli to s nama.