srijeda, 7. studenoga 2012.

ODSJEČENA ČETVRT



            Poštovani sumještani i suplatitelji zagrebačkog prireza, inspiriran najnovijom prometnom situacijom uzrokovanom radovima na staroj Karlovačkoj, a nakon toga otvaranjem  kanala Sava – Odra pokrećem inicijativu za prekrajanje gradskih granica i to na slijedeći način: Dosadašnjoj Gradskoj četvrti Brezovica treba pripojiti naselja  Hrvatski Leskovec i Lučko, a nakon ovog pripajanja novoustrojenoj četvrti promijeniti ime u ODSJEČENA ČETVRT GRADA ZAGREBA!

            Kako možete doznati iz sadržaja donjeg video isječka, Zagrebački holding je PLATIO (!!!) nekakvom poduzeću studiju o tome kuda će se odvijati promet  za vrijeme trajanja radova i zatvaranja prometa kroz Lučko. To je naravno gradskim ocima (bolje reći očusima) najnormalnija stvar na svijetu, jer otkuda bi za Boga miloga mogli znati kuda prolaze gradske ceste kada im to netko ne bi nacrtao u skupo plaćenoj studiji! I naravno, idioti koji su za idiote radili ovu studiju nisu predvidjeli da u kasnu jesen i ranu zimu vodostaji rijeka mogu porasti! Za to bi im valjda trebala još jedna studija.

Broj komentara: 6:

Zdemko kaže...

Dakle, što je porasla mutna Sava iznijela na svjetlo dana u slučaju ovog dijela Zagreba smještenog na Balkanskom poluotoku? Da Grad Zagreb i ZET nemaju nikakvu strategiju u slučaju blokade iz bilo kojeg razloga prometnica prema "zabregačkom" (za bregom = za obalom) dijelu Zagreba. A da mu je taktika - stihija. Jel moguće (a moguće jest) da kad ZET telefonski pitaš zašto ni jedan autobus ne vozi trasom privremeno ukinute linije 132, da dobiješ odgovor "a dajte se probajte snaći nekak" i da uz taj "demerski falcek vozači samo produže da bi što više smanjili kašnjenja (zbog produljenog prometovanja preko jankomirskog mosta pa natrag na Savski most), iako im je rečeno da se zaustavljaju na svim postajama". Kao da to čovjek sam ne zna što mu je činiti. Zbilja bih volio znati zašto je kanal bio zatvoren 24 sata, čime je bila izazvana ova gungula u prometu. Da, znam da je vodostaj Save bio jedno vrijeme jako visok.

Ne znajući više hoće li autobusi naići kroz Demerje i u koje vrijeme, uputio sam se prijepodne pješke prema HLeskovcu, pa kud prije stignem: ili na vlak ili će me u međuvremenu negdje pokupiti autobus. Pogađate: dok sam dopješačio do pruge, niti jedan bus me nije prestigao, pa se uputih na vlak. Naravno da je kasnio 15 minuta (kažu mi prijatelji da je to normalno i da sam još dobro prošao - valjda je i veće kašnjenje normalno) i naravno da je do Glavnog kolodvora dvaput stao na otvorenoj pruzi. Valjda je to sve skupa zbilja normalno - ne znam jer se, na žalost (ili sreću) vlakom nisam vozio doslovce ne pamtim od kad.

Zdemko kaže...

Kao osvrt na video klip koji je Demko postavio, reći ću susjedima Leskovčanima starosjediocima i Ličanima, Hercegovcima, Zagorcima, Dalmatincima, Bosancima samo ovo: e moji Leskovčani...

A u vezi ove trakavice oko američkih predsjedničkih izbora s kojom su nas izbombardirali, i to prekomjerno i neselektivno, vrhunac je valjda bila vijest jučerašnjeg dana, ponavljana više puta, pa onda naravno i u udarnom dnevniku NOVE TV, da su prvi u SAD na birališta izašli stanovnici mjesta Dixville Notch u saveznoj državi New Hampshire, da je glasanje bilo završeno za 45 sekundi i da su oba kandidata dobili po 5 glasova. Pa je onda na sve to objavljena izjava valjda predsjednika biračkog odbora i 2 glasača (od ukpnih čak 10). I kakve to sad veze ima sa postom o odsječenoj četvrti Brezovica uslijed visokog vodostaja Save? Pa takve da su ili medijski meštri odsječeni od mozga ili, što je vjerojatnije, da to pokušavaju učiniti nama mutnom vodom koju nam plasiraju.

Anonimno kaže...

Kaj da smo mi nekom bitni? Nismo ni našim "zastupnicima". Gosp. Cerovski je na moje kritike zbog voznog reda busa, odgovorio da se naši zastupnici uopće ne bune,a i na sjednicama se rijetko vide. Ne znam zakaj bi se onda Zetovci brinuli.

Zdemko kaže...

Dobra informacija, iako bih radije volio vidjeti brojke nego čuti riječi, kad je riječ o političarima. Mislim da se čak i Demko slaže da se to traži na blogu! Komentari, primjedbe, mišljenja... ZET bi se trebao brinuti za nas po automatizmu, ako ništa, a ono radi sebe. No da, to je nedostižni ideal. ZET se uvijek vadi na Gradske četvrti, gradske četvrti na mjesne odbore, a mjesni odbori nemaju dalje na koga osim da ne mogu na gotovo ništa utjecati jer je tak osmišljen sustav. Što je i točno. Da bude jasno, ne branim demerske predstavnike. Svi su odrasli i imaju jezike, nek se brane sami. Od članova mjesnog odbora neću ni očekivati da se žale na vozni red, kad se niti jedan, brojkom i slovima, ne vozi autobusom, a mislim niti jedan od članova njihovih obitelji. Zapravo se ne sjećam da sam ikad i vidio i jednog člana MO u autobusu. Očekivati od njih da se bore za vozni red autobusa, a da ih mi ne pritisnemo, je kao da očekujem(o) od Josipovića, Milanovića, Čačića, Pusićeve, Leke, Karamarka, Šeksa, Hrga, Đapića, Srba i drugih elitaša da obuju gumene čizme i pridruže se ljudima poplavljenih kuća ili na nasipima na pol sata. Predizborne skupove demerske straneke više ne organiziraju a vi, ljudi, glasajte o demerskim problemima zaokružujući na glasačkim listićima kao da glasate za Sabor.

Anonimno kaže...

Preko vode do slobode,,,,

Stjepan kaže...

'bem ti, kaj su leskovčani navalili s komentarima. Vidi se da su zainteresirani, rukovodeći kadar naročito…