četvrtak, 1. studenoga 2012.

SVI SVETI


Na današnji dan Svih svetih osim onih zaslužnih koje je Crkva uzdigla na čast svetaca i mučenika, prisjetiti ćemo se i svih  dragih nam osoba čiji je zemaljski put okončan, a koje su ostavile traga u našim životima dotaknuvši nas svojim dobrim djelima. Naravno da ni kalendar ni Crkva nemaju mjesta za toliko svetih, jer kako je naše izvorište u  Bogu svako je ponekad  nekome bio svjetlo i svaki je Čovjek u konačnici svet.
Zato danas na dan kad se spominjemo vojske svetaca molitvom se obratimo njihovom predvodniku, a našem zaštitniku i zagovorniku, svetom Petru:

         MOLITVA SVETOM PETRU ZA USTRAJNOST U VJERI

Blaženi sveti Petre! Tebe je Isus zbog tvoje žive i velikodušne vjere, te duboke, iskrene poniznosti i oduševljene ljubavi odlikovao posebnim znakovima svoje naklonosti i prvenstvom nad svim apostolima, i predao ti vrhovništvo nad čitavom Crkvom, kojoj si ti postao temeljna stijena. Izmoli mi milost žive vjere i jakost da se nikada ne postidim tu vjeru javno ispovijedati, već da budem spreman i trpljenjem zasvjedočiti Spasitelju svoju vjernost. Isprosi mi sinovsku odanost svetoj Majci Crkvi, iskreno besprijekorno vjernost Svetom Ocu, koji je nasljednik tvoje vjere i tvoje vrhovne vlasti, i vidljiva glava Katoličke Crkve. Daj, da poslušno i ponizno slušamo sve njezine pouke i savjete, te izvršimo sve njezine zapovijedi, da bismo tako uzmogli uživati na zemlji mir i sigurnost, a u nebu zadobiti vječnu sreću. Amen.

Ti si Petar - stijena, i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju.
I vrata paklena neće je nadvladati.

Pomolimo se. Bože, koji si blaženom Petru apostolu predao ključeve kraljevstva nebeskoga i time velikosvećeničku vlast vezanja i odrješivanja, daj, da se po njegovu zagovora izbavimo od veza naših grijeha. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.


Nema komentara: