petak, 23. studenoga 2012.

HOHŠTAPLERAJ



Štovani posjetitelji ovog bloga molim vas da sa sadržajem ovog posta upoznate vaše ukućane koji se ne služe računalom a vlasnici su privatnih šumskih parcela u „Demerčici“.


                                  UPOZORENJE
        

         Upozoravam vlasnike privatnih šumskih parcela da u posljednje vrijeme na našem području djeluje nekakav „Izviđač“, koji je u stvari predsjednik Udruge „Privatne šume“, te ukoliko niste član te Udruge spomenuti izviđač koji se zove Zlatko Bikić nema nikakvih zakonskih ovlasti u nadzoru načina korištenja vaših šuma! On može, kao i svaki drugi građanin, zatražiti inspekcijski nadzor zbog nezakonite sječe ali ne može i ne smije odobravati sječu stabala, identificirati  parcele, naplaćivati kazne, niti vršiti bilo kakve druge pravne radnje. Oznaka na njegovoj odjeći oznaka je njegove udruge, i on nije predstavnik Hrvatskih šuma.
         Ukoliko imate namjeru sjeći stabla u svojoj šumi, to vam na zakonit način mogu odobriti odnosno doznačiti jedino djelatnici Šumarije Remetinec, po uobičajenoj i ustaljenoj proceduri.

         Kao direktnu posljedicu djelovanja gore spomenutog gospodina imam problem s posjednicima susjedne parcele, jer im je on navodno pokazao da međa gotovo 20 metara zadire u moj posjed! Inače rečena međa ne dijeli samo sadašnje susjedne parcele, već je u prošlosti razdvajala posjede zadruga te je na sadašnjem mjestu još od agrarne reforme!

3 komentara:

Anonimno kaže...

Taj je isto "pametan" ko ga je angažiral!

Stjepan kaže...

Cijela priča i nema baš previše s pameću ali ima sa pohlepom. Najzanimljivije je to što glavni akteri nemaju muda doći i reći meni osobno (ili me barem nazvati) što to po njihovoj prosudbi nije u redu s našom međom. Zato mi ne preostaje drugo nego cijeli slučaj istjerati na čistac. Budući da je u igri više osoba, a počinjeno je i više kažnjivih djela od nezakonite sječe, lažnog predstavljanja, nezakonite trgovine, uzurpacije do smetanja posjeda, ne preostaje mi drugo već da idući tjedan cijeli slučaj predam na postupanje nadležnim tijelima. Siguran sam kako će rezultati istrage biti vrlo zanimljivi, a krivci primjereno kažnjeni.

Zdemko kaže...

Tip se bavi čuvanjem privatnih šuma, pa valjda onda zna da je u RH privatno vlasništvo i Ustavom zajamčeno i da se nemreš samo tak šetati po tuđem posjedu a kamo li se baviti njime! Koja je razlika između ulaska u privatnu šumu, privatno dvorište, privatan vrt ili privatan automobil?? A navodno je i običaj, a u najmanju ruku normalno, da kad pozoveš mjernika da odmjeri međe, da o tome obavijestiš i susjede međaše.

Poučeni ovim nemilim slučajem kod Demka, "što vidiš kod susjeda, nadaj se i kod sebe".