nedjelja, 8. kolovoza 2010.

UČLANITE SE U UDRUGU GRAĐANA DEMERJE


           Naknadna opaska 20. ožujka 2011.
     Molim štovane posjetitelje da sve što piše u ovom postu uzmu s rezervom, budući da opisani događaji nisu polučili svoj očekivani slijed. Naime ovdje spominjana udruga u stvarnosti nikada nije zaživjela tj. danas „de facto“ ne postoji.
     Ovom opaskom samo upozoravam čitateljstvo na činjenicu nedjelovanja udruge, a iako sam to mogao, post nisam izbrisao jer bi to bilo orwelovsko prekrajanje prošlosti.
                                                                  Demko
    
        Obavijest Udruge građana Demerje prenosim u cijelosti:


Demerje, kolovoz 2010.god


                                                 OBAVIJEST
Dragi mještani,


    U Demerju je krajem svibnja osnovana i registrirana Udruga građana Demerja. Osnovana je prvenstveno da uz vladajuće institucije i ona svojim inicijativama, informiranjem te prvenstveno komunikacijom sa Vama dragi mještani, pokuša poraditi na problemima u našem malom mjestu, apelirati na vlasti, a i svojim doprinosom pomoći napretku mjesta. Iste osobe koje su pokrenule projekt obnove područne škole, te iste osobe na čelu sa Rominom Svedrović osnovale su i registrirale Udrugu građana, tako da u Demerju imamo pravnu, legalnu instituciju sa ljudima koji su se voljni boriti za poboljšanje života, za očuvanje okoliša, baštine i pravo malog čovjeka u Demerju. Sa projektom škole pokazali smo našu ustrajnost, volju i snagu da započeto i dovršimo, što će svako od Vas moći i vidjeti prije početka školske godine, a za sve to je neizmjerno važna sloga svih mještana koji su to omogućili.
    Udruga građana djeluje nestranački, na to svakog člana čvrsto obvezuje Statut Udruge, te kao takva ima širom otvorena vrata za svakog mještana bez obzira na stranačku, nacionalnu i vjersku pripadnost. U ovom kratkom periodu učlanilo se preko tridesetak mještana.
   I nadalje ćemo se brinuti za područnu školu i njen opstanak,pokretati male akcije čišćenja mjesta, primati prijedloge i primjedbe mještana članova Udruge, a koji teže boljitku mjesta. Organizirat ćemo društvena okupljanja, manje zabave, izlete, a u prvobitnom nam je planu naći i organizirati dobrog i pouzdanog dobavljača za nabavku i dovoz drva za sljedeću godinu, a na principu obročne otplate uz najpovoljnije uvjete koje možemo ishodovati.
    Stoga sve Vas zainteresirane za učlanjenje u Udrugu građana Demerje pozivamo da se učlanite uz jednogodišnju, jednokratnu članarinu od 50,00 kuna. Učlaniti se možete potpisujući pristupnicu i plačajući članarinu (za što dobijete adekvatnu uplatnicu) kod blagajnice Udruge, gospođe Ankice Mateša po mogućnosti do kraja kolovoza 2010.god. Kontakt telefon; 6578-408 (Ankica)


                                                  Hvala, Upravni odbor U.G.Demerja

                                        Predsjednica U.G.Demerja, Romina Svedrović


    Pozdrav od Demka!

3 komentara:

Unknown kaže...

odlična ti je ideja,nadam se da će mještani i posjetitelji bloga shvatiti to ozbiljno i pridružiti nam se u mišljenjima i napretku našeg dragog Demerja

Anonimno kaže...

Predlažem da se krene i u čišćenje otpada i smeća po šumi Demerčici, kojeg nema samo uz glavni put kroz šumu (za kojeg se zna tko ga je tu "deponirao"), nego i širom cijele šume, šumskih kanala i po cijelom koritu rijeke Lomnice. To ne će biti lagan niti brzozgotovljen posao, zato treba biti uporan, a i tražiti pomoć Boga i bogova, a o tome treba obavijestiti i sve znane deponiratelje otpada, a i lovce, jer se i oko lovačkih čeka zna naći ambalaže od jela i pila.
Bok, Demerec

Demko kaže...

Lijepa ti ideja,Demerec.Nadam se da će naići na odaziv. Inače bi mi bilo drago čuti i kaj drugi misle, dajte ljudi komentirajte - bez straha kliknite na riječ komentari, zatim u okvir unesite kometar, odaberite ime i kliknite na postavi komentare, zatim unesite sigurnosni kod,ponovo kliknite na objavi komentar i to je to ! Ne boli i niš ne košta!