nedjelja, 22. kolovoza 2010.

ZAPIŠAVANJE TERENA

    Sigurno vam je poznato da neke životinjske vrste svoje područje "markiraju" mokraćom i izmetom. Evolucija je pak odradila svoje pa ljudi to više ne rade... Međutim, kod jednog dijela mladih, nažalost i u Demerju, proradio je svojevrsni atavizam pa se oni ne mogu oduprijeti nagonu za označavanjem obitavališta, a uzevši u obzir da je ljudska vrsta ipak evoluirala, to više ne rade (samo) zapišavanjem već su razvili novi način.
   
    Tako suvremene "životinje" bojom, svejedno dali u spreju ili nekom drugom obliku, različitim žbrljotinama označavaju svoje područje "djelovanja". Nemjerljiva je šteta koju pri tome naprave, a o nagrđivanju naselja da i ne govorim.
    Ipak me muči jedno drugo pitanje, pa ga ovim putem postavljam roditeljima: Odakle mladima novac za skupe boje i sprejeve? Drugo pitanje koje se samo nameće je, gdje ta mlađarija drži svoju "umjetničku" opremu a da to roditelji ne znaju?
    Kada bi svaki roditelj znao što mu (pa makar i odraslije) dijete radi u slobodno vrijeme, na što troši đeparac i s kim se druži, ovakve se stvari ne bi događale. Barem ne u ovako maloj sredini. Jer, ovo nisu napravili vanzemaljci, malo je vjerojatno da su među demerske kukuruze došla neka "stranjska" djeca. Ovo su napravila vaša djeca!



         Pozdrav od Demka!

2 komentara:

Anonimno kaže...

Serbus Demko!
Teško je tu imat objektivni stav o tom problemu,no ja sam mišljenja da možda iza takvog šaranja stoji kakav mladi umjetnik koji če svojom umjetnošču zadiviti svijet te na taj način pronesti ime našeg lijepog Demerja diljem cijelog svijeta.Dao Bog da se što prije otkrije tko stoji iza te umjetnosti i da tog umjetnika upoznamo.Sva sreća kaj budu kuruze skoro zrele pa više naši umjetnici nebudu imali gdje razmišljat o svojim remek djelima.Pozdrav i puno uspjeha u radu na ovom blogu.
BY:SVOGA TELA GOSPODAR.

Demko kaže...

I ja bi ga htio upoznati. Za početak bi mi pofarbal lesu...