četvrtak, 12. kolovoza 2010.

I TO SMO DOČEKALI ...

    Ovih dana u Demerju su,  na temelju Zaključka Gradske Skupštine od 11.veljače 2010.,postavljene natpisne ploče s nazivima ulica, čime je naše selo kao jamačno zadnje naselje u Gradu Zagrebu a možda i šire konačno dobilo nazive ulica.

    Mlađi Demerčani zasigurno ne znaju koliko je dugo trajalo rješavanje ovog naizgled jednostavnog posla, koliko je prijepora, svađa i nesuglasica trebalo prevladati kako bi postigli kakvo-takvo rješenje. Kada kažem kakvo-takvo, naravno da mislim kako ovih dana provedeno nije i najbolje rješenje. Bilo je i boljih. Ali izgleda da u glavama Demerčana ima toliko različitih ideja, mišljenja pa i interesa da je to nemoguće pomiriti.
    Neki će zasigurno reći kako imenovanje ulica nije provedeno na dovoljno demokratičan način. I to je točno. Barem, ako je točno da prijedlog o imenovanju ulica nisu potpisala dvojica od šestorice Vijećnika Mjesnog odbora, jer onda ispada da je odluku donijela osebujna demerska crveno-plava koalicija!

    No ipak, i usprkos svim možebitnim nedostacima moramo pozdraviti ovaj događaj, budući da smo imenovanjem ulica prihvatili jednu opću uljudbenu stečevinu, na korist nama i našim gostima, a imenovanju ulica će se jamačno najviše obradovati poštari, dostavljači, vozači hitne pomoći, vatrogasci, policajci i drugi.

    Nažalost, gornja nam slika svjedoči  kako u jadnoj našoj Hrvatskoj malo kakav posao može biti bezprijekorno obavljen. Na ovoj je tabli naime umjesto Srednji putić trebalo pisati Srednji putic, što je trebalo pridonijeti očuvanju osebujnog demerskog tradicionalnog izričaja. Ovdje greška nije ni na Mjesnom odboru ni na Gradskoj Skupštini. Najvjerojatnije se  u samom procesu izrade ploče, netko napravio pametan i odlučio ispraviti "pogrješku".
    Bilo bi lijepo kada bi se ovaj šlamperaj ispravio. No prestar sam za bajke.

       Pozdrav od Demka!

2 komentara:

Demko kaže...

Jednostavno ne mogu vjerovati da o jednoj ovak značajnoj temi nema niti jedan komentar! Pitam se da li je to mirenje sa svime što se događa, odsustvo svake zainteresiranosti ili ste jednostavno takvi papci da ne znate unjeti komentar? Mislim da će biti najbolje da ovaj blog ugasim!

Anonimno kaže...

Serbus Demko!
Čitam tvoj komentar o imenovanju ulica i nemogu vjerovati da je nastao problem zbog jednog slova u nazivu ulice.Kaj da vele ljudi koji još uopće nisu dobili naziv ulice a nitko im nezna objasniti gdje je zapelo.Dali je ljudima koji taj posao obavljaju ponestalo inspiracije za imena ulica ili je ponestalo lima za napraviti te table sa imenima.Nadalje čuje se da bi se u selu mogla dogoditi nova Seljačka buna zbog več istaknutih naziva pojedinih ulica.To bi bila vrhunska turistička atrakcija,svi okolo nas organiziraju viteške turnire a kod nas odmah počinjemo sa bunom.Lijepo te molim da o gašenju bloga ne razmišljaš,jer tek si nadam se na početku realizacije vrlo dobre ideje.Sretno i puno uspjeha u daljnjem radu.
BY:SVOGA TELA GOSPODAR.