nedjelja, 20. lipnja 2010.

PORUKA VJERE, UFANJA I LJUBAVI



    U ovome se postu neću baviti našim Demerjem. Ipak, na temu o kojoj ću ovdje pisati potaknuo me je nadolazeći blagdan našeg nebeskog zaštitnika Sv.Petra.

    Da je kojim slučajem snimljena samo mali djelić sekunde prije ili kasnije, ova bi fotografija bila samo jedna od mnogih zabilježbi primanja sakramenta krštenja. Ali, zasigurno Božjom Providnošću upravljana, ruka fotografkinje Marie Salles Silvana u točno određenom trenutku ovjekovječila je čudo: voda koja teče prema krštenikovoj glavi poprimila je oblik Svete krunice !




    Ovaj čudesni događaj snimljen je 24.listopada 2009.godine u srcu daleke Argentine (ne u Španjolskoj kako su nespretno prenijeli neki mediji) u gradu Cordoba (pokrajina Despenaderos), kada je prilikom krštenja sina Valentina, mlada i siromašna Erica Moro zamolila fotografkinju Mariu Salles koju su angažirali drugi, imućniji roditelji, da besplatno napravi jednu snimku njezinoga Valentina.
    Dirnuta Erikinom iskrenošću i željom da ima uspomenu na krštenje djeteta, Maria Salles Silvana rado je uslišala njenu molbu, a kada je kasnije razvila film, nemalo se iznenadila nad onim što je kamera zabilježila.
    Fotografija krštenja Valentina Mora produbila je vjeru župljana župe Uznesenja Marijina u Cordobi, a neki čak dolaze u Erikin dom kako bi dodirnuli malog Valentina. (internet razmjena)

    Nadam se, ter sam s tom nadom i napisao ovaj post, da će ova fotografija kao Božja poruka u vama produbiti vjeru, osnažiti ufanje i umnožiti ljubav. Siguran sam da ćemo tako milošću Božjom okrijepljeni dočekati te dostojanstveno, radosno i složno proslaviti Petrovo, blagdan svih Demerčica i Demerčana !



    Pozdrav od Demka!

   





   

3 komentara:

Anonimno kaže...

Pozdrav svim mještanima Demerja i svako dobro za
Vaš nadolazeći blagdan i svaka čast Demku na ovom postu koji će svakog vjernika potaknuti na razmišljanje. Pozdrav - BRLE!

Demko kaže...

Hvala na lijepim željama i komentaru

Anonimno kaže...

Zbilja fascinantan snimak! Eto razloga za zapaliti u Argentinu. Idem skupiti novčeke.