četvrtak, 3. lipnja 2010.

SVETI PETAR DEMERJE


DOBRO DOŠLI !
Kao što vidite, uz podršku nekolicine istomišljenika pokrećem zavičajni blog naselja Demerje s ciljem poboljšanja protoka informacija o ljudima i događajima, ne samo u našem Demerju nego i u gradskoj četvrti Brezovica, Gradu Zagrebu, pa i šire.
Ovdje ćete, nadam se, pronaći sve što vas zanima ne samo o aktualnim, dnevnim društvenim i inim događajima već sve iz povijesti našega kraja. Blog je također zamišljen i kao glasilo novoosnovane "Udruge građana Demerje", o čemu ću detaljnije pisati u idućem postu.
Pozivam sve iskrene i dobronamjerne ljude, bez obzira na svjetonazor i političko opredjeljenje, sve kojima je Demerje u srcu, da slanjem svojih priloga na adresu
skdamerie720@gmail.com
pridonesu većoj aktualnosti ovog bloga !

Vaš Demko
                                                                                              

Broj komentara: 8:

Anonimno kaže...

Heiii Demko. Joj kak vam je to lepa Crkvica.

Anonimno kaže...

Ajmee kako je ovo prekrasno <3

Zbor Zlatar kaže...

Pozdrav iz Zlatara. Ovaj blog dobar primjer običnog ćovjeka koji voli svoj kraj.Pozdrav gosp. Kosu.

Anonimno kaže...

Pozdravljam Demka i sve dobronamjerne Demke i Demkice! Svaki dan si malo "skicnem" na ovaj blog i ukradem malo vremena na poslu da vidim kaj se zbiva u Demerju, da se informiram kod koga su izvjesene zastave za blagdane i kome je nevrijeme potrgalo kotec ili kukuruznjak. Ispricavam se, ali tipkovnica mi nema hrvatske znakove pa ce neki vjerojatno imati poteskoca pri citanju!!!
Treba pisati o svemu sto je zanimljivo u nasem Demerju. Zapravo mi je cudno to sto od, pretpostavljam, otprilike 50% domacinstava u Demerju koja imaju racunalo (iliti kompjuter), a usput upitno je i to koliko Demka i Demkica uopce prati ovaj blog, komentare ostavljaju uglavnom isti ljudi. Bez obzira sto ste svi zamaskirani pod raznim pseudonimima i anonimusima, nije tesko po stilu (ili "nestilu")pisanja skuziti da komentare ostavlja dvoje-troje ljudi. Ili ste si zbilja sami sebi tak' jako vazni i bitni pa vam je ispod casti, draga gospodo i drugovi (a ima i drugarica bome!) mozda i predloziti nesto sto bi se dalo ili trebalo napraviti i/ili unaprijediti. Jedini drugi razlog je nepismenost, ali necemo podcjenjivati nikoga, svi smo mi isli u nekakve skole, od drvnih i frizerskih do gimnazija i fakseva (netko vise oko skole nego u skolu), pisati znamo valjda svi.
No dobro, zapravo postajem epski opsiran a htio sam zapravo samo reci da bez obzira na to tko o kome ima kakvo misljenje (a nikada se nije rodio taj koji je svima udovoljio), i mozda sa sprdanjem gleda na ovaj blog, jer "kaj se sad onaj tamo dela vazan sa svojim blogom", zapravo je jako OK da se o Demerju pise i da se sve ovo moze procitati u bilo kojem dijelu ove nase planete. I lijepo je vidjeti slike najboljeg KUD-a u siroj okolici i novoobnovljene "vesele" skolske ucionice. Velim, pogledam si svako malo kaj ima novoga a mnoge stvari koje nisam ni znao o Demerju ovdje sam saznao. Zato, blog-pokretacu, neka te ne zasmeta poneki mozda grdi komentar na selskom putu ili na trac partiji na plotu - sve je to ljudski, pa cak i zavist i malodusnost. Nastavi samo, dobro ti ide! Mozda bi se i mjestani susjednih naselja mogli ugledati. I da, hajde, super je da smo dobili ulice, mada su neki nazivi ulica zbilja, a ono, ne super smijesni i bezvezni, nego totalka bez mozga smisljeni. Nije ni cudo kaj je netko spomenuo mogucu seljacku bunu u laksem obliku.
Sve ljude u Demerju dobre volje i sirokog srca pozdravljam i zelim da nam Demerje bude jos ljepse i naprednije.
P.S. Visnja Sivak - javit cu ti se, nisam zaboravio!

Pozdrav iz Londona

DK kaže...

Dodatak: Nisam na Facebooku, pa me ne morate ni traziti. Oni koji me trebaju imaju moj broj mobitela!
DK, London

Demko kaže...

DK i ZBOR ZLATAR, hvala vam na komentarima, tek sam ih danas vidio, rijetko pregledavam stare postove.Lijepo je vidjeti da me čitaju i dalje od Demerja!

Anonimno kaže...

Ne mozes vjerovati da prica o najstarijem hrastu u demerskoj sumi moze rastuziti. A jedna od slika zasuzila mi je oci i suze su nastavile teci... Hvala ti sto se sjetis.... I sto ces se valjda i dalje sjecati...

DK

Demko kaže...

Nikada ne zaboravimo one koje pamtimo po dobru. Zlo se zaboravlja, raspljinjuje, nestaje. Dobro je vječno.
D. hvala na komentaru, uz zamolbu da drugi puta komentar ostaviš ispod ZADNJEG posta.Pozdrav Tebi i cijelom UK !