četvrtak, 16. siječnja 2014.

POZITIVNE MISLI          
         U ovim trusnim vremenima u kojima nam je od Boga određeno živjeti, nemalo puta pritiješnjeni svakojakim nedaćama bivamo stjerani u kut očajanja i rezignacije, te pritom zaboravljamo na sve što nam je darovano. U takvim trenucima nužno je kroz molitvu prisjetiti se tko smo, od koga potječemo i koga moramo nasljedovati. Naročito nam pri tom mogu pomoći razna duhovna štiva, a za ovu priliku vam prenosim jednu lijepu i poticajnu meditaciju dr. Tomislava Ivančića:
              NETKO  SE  BRINE
Želiš li živjeti osmišljeno, a to znači sretno, trebao bi svaki dan oprati svoju dušu, kao što pereš i uređuješ svoje lice i tijelo.
Trebao bi svojoj duši dati najljepše misli svjetla, obećanja i dobre vizije.
Potrebno je dušu oprati od svih negativnih misli i vijesti.
Potrebno je dušu osloboditi od negativnosti i osjećaja uzaludnosti i bezuspješnosti, a osobito od osjećaja depresije, samosažaljenja i optuživanja drugih.
Nađi mirno mjesto na kojem ćeš moći nesmetano ostati pola sata.
Sjedni, osloni se na vlastite noge i leđa.
Možeš zatvoriti oči i dopusti da se sva tvoja pozornost usmjeri na dušu.
Duša živi od Božje prisutnosti, od njegovog ohrabrenja i utjehe. Ona je Božja miljenica i nju je Bog udahnuo u tebe da se hrani upravo božanskim mislima, osjećajima i čežnjama.
Sjeti se da si krštenjem postao kršćanin, postao si Božje dijete.
Sjeti se da si ti u Isusu, a Isus u tebi, jer slušaš njegovu riječ, jer se pričešćuješ.
Sjeti se da je Isus rekao: "Kao što je Otac ljubio mene, tako sam ja ljubio vas. Ostanite u mojoj ljubavi."
Isus je također rekao da je sve što pripada Ocu njegovo i da sve što je njegovo daje nama.
Sveti Pavao kaže da smo baštinici i subaštinici Kristovi.
Sve što Isus dobiva od Oca kao Božji sin, ostavlja nama u nasljedstvo.
Stoga, dok mirno i opušteno sjediš, pusti neka te prožmu ove misli:
"Ja sam najbogatije dijete moga ljubljenog Oca na Nebesima. Sve što pripada Bogu Ocu pripada i meni. Bog mi po svome Duhu daje inteligenciju da bi se u meni nastanila uspješnost, sigurnost, zdravlje, osmišljenost, pa i imanje. Božanska sila je u meni i ona me oslobađa od svih negativnih, zlih, neuspješnih, mračnih misli, osjećaja i događanja.
Bog je svemoguć i njegova ruka me štiti. On mi obećava život u izobilju i stoga uspjeh i mir. Umjesto na negativne misli, oslanjam se sada na ove pozitivne, dobre, uspješne, osmišljene misli. Nebeski Otac me ljubi, stoga se oslanjam na njegovu ljubav. Svi moji osjećaji žele se natopiti božanskom ljubavlju, nježnošću, uspješnošću, mirom i zdravljem."
Bog je vrhunska inteligencija. On je jedini apsolutno inteligentan i stoga dopuštam da me njegova inteligencija impregnira, da natopi moje misli, moj intelekt, srce i dušu. Želim da Božje misli budu moje misli, Božji osjećaji moji osjećaji, Božja snaga moja snaga, da Božje vizije budu moje vizije.
Dalje se podsjeti da je Isus rekao: "Kraljevstvo je Božje među vama."
Oprosti mi, Bože, što sam negativan, što sam uplašen i uznemiren, što se bojim da neću uspjeti, što se plašim da ću stradati. Oprosti mi što pomišljam da su moji grijesi jači od tebe i da su ratovi, recesija i ljudska zloba veći i silniji od tebe. Oprosti, jer ti sa smiješkom mičeš sve što je neprijateljsko u mojoj duši, u mom životu. Zahvaljujem ti što postajem nov, što moje noge i ruke, moje tijelo i glavu, moju dušu i osjećaje, moj duh i savjest, srce, karakter i moj život, cijelu moju osobnost ispunja tvoje Kraljevstvo, tvoja prisutnost, tvoja ljubav, tvoja snaga, tvoje misli. Amen.
                                                            Dr. Tomislav IvančićNema komentara: