petak, 5. travnja 2013.

KIŠNO PROTULETJE



         Kad pomislimo na proljeće uvijek nam se otvaraju lijepe slike raznobojnog cvijeća, zelenila, milozvučnog poja ptica, procvjetalih voćaka…  Kišu, blato, nabujale vode, potopljena polja i šume nekako ne možemo smjestiti u kontekst proljetnih asocijacija. Ipak, i ove su prirodne pojave neizostavna sastavnica protuljetnog ugođaja mada kadgod više, a kadgod manje izražene.
         Ove godine svjedočimo jednom izrazito kišnom i mokrom početku proljeća što nije nimalo čudno niti zabrinjavajuće, a još manje „nezapamćeno“- kako bi to rekli današnji masovni mediji. Jednostavno, u prirodi je ljudskoj pamtiti uglavnom  lijepe događaje, a one manje ugodne volimo brzo zaboraviti. Tako se i ove „velike vode“ kojima svjedočimo ne dešavaju prvi put. Prije bih rekao kako su u dosta slučajeva problemi s razlijevanjem voda uzrokovani dugogodišnjim ljudskim nemarom, neodržavanjem graba, jaraka, kanala i propusta, kako od strane pojedinaca, tako i od strane komunalnih ustanova.
         Ovih nekoliko slikica neka svjedoče kako je to bilo ovog proljeća. Tek toliko da netko neke od idućih godina ne kaže kako se desilo nekaj „nezapamćeno“! (Nažalost, ne stignem biti sveprisutan, ter vas molim za razumijevanje za to što nemam slika potopljenih nasada jagoda ispod brezovičkog dvorca, kao niti potopljenog  dijela brezovičkog groblja, kraj kojeg su ovog Uskrsa plivali - labudovi!)











1 komentar:

Tenor. kaže...

Pozdrav Demku i ostalim posjetiteljima bloga !
Bravo Demko za fotografije,već smo se zapitali kako to da još ništa nisi stavio na temu ovog kišovitog i hladnog kako ti lijepo kažeš protuletja.Daleko od toga da možda već ovako nije bilo,ali hvala bogu nije tako često pa se baš i ne sijećamo dobro,a osim toga kako kažeš puno draže i bolje se sijećamo lijepih stvari. Pozdrav!!!