ponedjeljak, 8. listopada 2012.

DAN NEOVISNOSTI





"Kao neovisni gospodari vlastitih života postajemo kotačići u birokratskoj mašineriji, zajedno s našim mislima i ukusima kojima manipuliraju vlada i industrija, te sredstva masovnih komunikacija." ~  
                                                                           Erich From, Imati ili biti


         Želja za neovisnošću od drugih osoba ili skupina praiskonska je želja svakog pojedinca, veće ili manje grupe ljudi, te u konačnici cijelih nacija. S druge pak strane čovjek oduvijek želi dominirati nad drugim čovjekom pa je tako kao zlosretni postulat evolucije ljudskih odnosa nastala i želja elita za podčinjavanjem većine, a što je u konačnosti dovelo do današnjeg fenomena tzv. globalizacije. Masovni se mediji iz petnih žila trude uvjeriti nas kako će globalizacija usrećiti stanovnike Planete, a tek oni najhrabriji upozoravaju kako se radi o podmukloj podvali čiji je konačni cilj „Novi svjetski poredak“ (NWO) temeljen na jednoj vladi, jednoj vjeri, jednoj valuti, odnosno porobljavanja stanovnika Zemlje od strane samozvane elite.
         Ne treba biti naročito mudar ni obrazovan za sagledavanje ograničenosti suvereniteta malih naroda i zemalja u ovom urnebesnom „svjetskom“ procesu iza kojeg stoje neformalne interesne skupine, dok tzv. veliki igrači samo odigravaju svoje zadane role. Ukoliko su čak i oni najjači svjetski lideri samo puki izvršitelji,  onda je jasno koliko  tek predstavnici malih država poput naše mogu biti neovisni, a naravno da su onda i države koje takvi „mali igrači“ vode - ništa drugo nego kolonije.
         I gdje je onda Hrvatska? Pokušajmo nabrojiti samo ponešto što je nekada bilo hrvatsko: INA, gotovo sve banke, Pliva i druge brojne tvornice koje su prešle u strane ruke. Ovo je samo  vrh brijega, mnoge su (ras)prodaje u tijeku, a na kraju će nam valjda ostati samo čisti nepatvoreni hrvatski zrak, na koji će nam onda neka buduća Vlada, koja će se još (ili možda neće) zvati hrvatskom, naplatiti pozamašan porez.
         Nakon ovih nekoliko neveselih rečenica želim vam sretan i blagoslovljen današnji dan! Iskoristite ga na korist svoju i svojih bližnjih, primite i darujte ljubav!
A, Dan neovisnosti?  Ne znam, možda jednom u neizvjesnoj i vrlo vjerojatno dalekoj budućnosti doživimo i neovisnost…


P.S.
       Jučer je brojač posjeta prešao brojku od 50 tisuća. Hvala svima koji posjećujete i podržavate ovaj blog!

Pozdrav od Demka!

1 komentar:

Zdemko kaže...

Čestitam Dan hrvatske nezavisnosti svima kojima je stalo do njega. Točka.