nedjelja, 24. travnja 2011.

USKRSNO RAZMIŠLJANJE

S bloga „ri apostol“ prenosim vam najrealnije, najsveobuhvatnije i najargumentiranije promišljanje o događajima od devedesetih do sramotne haške presude, na koje sam ovih dana naišao. Molim vas da svakako odvojite par minuta vašeg vremena za čitanje ovog posta, jer nigdje drugdje nećete naći toliko podataka i argumenata sažetih na jednom mjestu i u jednom tako kratkom članku!
Autor bloga je poznati riječki vjeroučitelj i voditelj Marin Miletić, a u „Stranice koje rado posjećujem“ pronaći ćete poveznicu na ovaj blog tako da možete pročitati i druge tekstove ovog autora.


  Od Uskrsa 91. do Uskrsa 2011.

Bio je to Uskrs 91. godine. U četničkoj zasjedni na Plitvicama ubijen je Josip Jović, hrvatski redarstvenik. Mučki i kukavno, onako kako nas je i napala JNA i pobunjeni Srbi u Hrvatskoj. Europa u kojoj je veliku ulogu tada, a i danas igrala Velika Britanija-uvela nam je embargo na uvoz oružja. Europa je odlučila da Hrvati moraju umrijeti. Iako smo bili napadnuti, ti strani moćnici nam oduzeše pravo na slobodu, oduzeše nam pravo na obranu.

2011. godine ponovno čekamo teški Uskrs. Uskrs u kojem su naši sinovi i kćeri izdani. Osuđeni generali Gotovina i Markač na tešku i dugu robiju. Hrvati, HDZ i SDP su izdali hrvatski narod. Odbili su suditi onima koji su ubijali i pljačkali nedužne srpske civile, te su na takav način predodredili i tešku sudbu naše budućnosti. Danas smo na Veliki petak čitali Ivanovo evanđelje. Čuli smo kako je Pilat Židovima jasno rekao da imaju svoje zakone i da po svojim zakonima trebaju suditi svom čovjeku. Znamo kako je ovo završilo. Nedužni Isus završio je drvetu križa. Sveti Isus je raspet. Mučen je i odbačen. Slično je, naravno ljudski i nesavršeno, bilo i sa Gotovinom. Iako mu je raja klicala nakon Oluje, nije prošlo dugo da je optužen. Hrvatske vlasti, HDZ i SDP, odlučiše sve predati u ruke strancima. Da nam stranci budu krojači našeg jučer, danas i sutra. Izabraše biti izdajice svoga naroda. Kako li ne shvaćaju, kako li ne razumiju, da će ih se za pedesetak godina gledati kao izdajice, povijest će o njima pisati kao o notornim izdajicama svoga naroda i svoje države.

HDZ se odbio suočiti i sa negativnim stvarima koje su se dogodile tijekom obrane od agresora i zato nam se navedeno odbilo poput bumeranga u glavu. SDP je potpisao 4. travnja ugovor kojim je nadležnost nad Bljesak i Oluju stavio u ruke nepravednih tužitelja.

Strani moćnici koji Hrvate nikada nisu željeli u svom dvorištu, engleski mrzitelji svega hrvatskog koji su još na Bleiburgu pokazali što im znači hrvatski život, i ovaj put odigrali su sotonsku igru.

Tako da se sve okrenulo i izvrnulo. 20 tisuća 'prognanih Srba' (čitaj: osoba koje nisu voljele Hrvatsku i koje su na poziv četnika odlučile napustiti našu zemlju, tako je bilo u većini slučajeva) više vrijedi od 550 tisuća prognanih Hrvata samo tijekom 1991. godine. Čujete li ove brojke?

U Domovinskom ratu, kažu, prema svim podatcima ubijeno je 600 srpskih civila. Iako treba biti objektivan i reći kako je izašlo na desetke imena i prezimena za koja se ustvrdilo da su živi danas u Srbiji, a za neke se ustvrdilo da su umrli prije rata (usp.Štrbac). Tako da se i o ovoj brojci može raspravljati. Ali, znate li da je tijekom Domovinskog obrambenog rata ubijeno gotovo 9 tisuća civila Hrvata? 15.970 Hrvata je stradalo braneći našu Domovinu. Zašto se o ovome ne piše dovoljno?

Zašto se ne piše i ne govori o tome da su pobunjeni Srbi okupirali 26% hrvatske države? Zašto se ne piše i ne govori o tome da je 54% hrvatske zemlje bio zahvaćen ratnim razaranjima?

I ovako, na današnji Veliki petak proživljamo muku Kristovu i muku naših nedužnih generala. Osuđenih jer su branili svoju zemlju, osuđenih jer nisu bili osuđeni oni pojedinci koji su trebali isto biti, osuđeni jer je njihov krimen u slijedećem: stvaranje nove države koja je velikom većinom katolička i vjerna Rimskoj crkvi. To Europa nikada nije željela, a dogodilo joj se Providnošću ispred očiju.

Izdržat ćemo mi ovaj naš Veliki petak. Recept je jednostavan, kao i 91. Krunica oko vrata i oko prstiju. Prebiranje po zrncima naše nebeske Majke. i sjećanje na velikog papu Ivana Pavla II. koji je rekao hrvatskoj mladeži: Mladi ne vjerujte onima koji vam nude lagana rješenja. bez žrtve i odricanja ne može se postići ništa veliko.

Generali naši, sada vam je izdržati. Da zasja još snažnije punina Uskrsa.

(p)ostanite Kristovi!
MM

  Pozdrav od Demka!

Nema komentara: