utorak, 26. travnja 2011.

KRALJEVSKO VJENČANJE

           Štovani čitatelji večeras imate priliku, zahvaljujući našem dragom D.,osjetiti kakvo ozračje vlada u Londonu uoči kraljevskog vjenčanja. Hvala D.!

             Ako ikoga zanima kakvo je ozracje u Londonu povodom vjencanja, mozete pogledati na najsvjezijim fotografijama. Uglavnom je sve okiceno nacionalnim simbolima, promet je sav preusmjeren na neke druge linije koje nisu svakodnevne, pojacane su mjere sigurnosti, i odlazak i povratak s posla traje puno duze nego obicno.
Uskrsni vikend bio je pravi kaos, sto zbog povecanog broja turista koji su dosli u London, sto zbog prekrasnih ljetnih temperatura - jednostavno bilo je gotovo mukotrpno hodati ulicama i pronaci mjesto na bilo kojoj terasi za rucak ili samo pice.
Inace, ovdasnji su mediji objavili prije nekoliko dana da je ovo vjencanje zapravo "generalna proba" za kraljicin sprovod. Naime, pretpostavlja se da nakon ovog vjencanja nece biti tako skoro niti jedan znacajan dogadjaj ovako velikih razmjera, vec pretpostavljaju da bi sljedeci mogao biti smrt Kraljice. Kako ce se svadbena povorka kretati istim rutama kao i pokop
(Buckingham Palace - Westminster Hall), odlucili su da je ovo dobra prilika da se primjene sve mjere koje ce biti na snazi kada se dogodi za Veliku Britaniju ovaj nemili dogadjaj. Kraljica je, naime, nedavno navrsila 84-ti rodjendan i bez obzira na njeno opcenito dobro zdravlje i genetske predispozicije za dug zivot, proracunati Englezi racunaju na sve!
Petak, dan vjencanja, ovdje je proglasen neradnim danom (yes!).
Pozdrav iz Londona,
Jutarnja gužva, bus s reklamom za Hr

Oxford Circus Podzemna

Oxford Street       
Regent Street


Suveniri
 

1 komentar:

Zdemko kaže...

Kaj tim hladnim, podlim i proračunatim Englezima vrijedi sve, kad im demerski KUD ne bude gostoval i nastupal na vjenčanju. Zato im Obame i ne dolaze, a ne zato kaj nisu pozvani.