utorak, 22. veljače 2011.

LOPOVLUK NAŠ SVAGDAŠNJI


      Tijekom višestoljetne povijesti naše je lijepo Demerje u prometnom smislu bilo prilično izolirano naselje: jedina važnija, danas bi rekli županijska, cesta prolazila je sjevernim do unazad stotinjak godina gotovo nenaseljenim dijelom sela tj. današnjom Gornjodemerskom ulicom.
      Zahvaljujući takvome položaju život u naselju tekao je mirno i staloženo, neizložen prevelikim vanjskim utjecajima, boreći se tek sa sitnim kvarnostima ljudske osobnosti. Imovinski delikti su tako bili svodljivi na sporadično „kokošarenje“, tako da su mnogi mještani kuće i gospodarske zgrade tek ovlaš zaključavali; toliko da se zna kako nikoga nema doma.
      No, niti jedna idila ne traje zauvijek, pa su se tako i okolnosti na koje smo navikli u posljednje vrijeme promijenile. S nevjericom sam tako zadnjih godina slušao priče o krađama i provalama u Demerju, pokušavajući naći nekakvo razumno objašnjenje, sve dok se na vlastitoj koži nisam uvjerio u njihovu istinitost.
     Naime, prije nekoliko tjedana, lopov je iskoristio odsutnost ukućana i napravio brzinsku „inventuru“ moje kuće, bazirajući se uglavnom na hranu. Usput je očistio priručnu „blagajnu“ moje majke, olakšavši je za 200 kuna.
      Nažalost ovo nije kraj priče: u noći 8./9. veljače 2011., drski i bešćutni tat okuražen činjenicom da sam se tada nalazio u bolnici, presjekao je žičanu ogradu na stražnjoj strani dvorišta i napravio „inventuru“ u gospodarskim zgradama, posvetivši posebnu pozornost starom kredencu u garaži, gdje inače držim alat i slične stvari. Srećom, izrod je bio probirljiv, tako da koliko sam do sada uspio primijetiti, šteta ne prelazi stotinjak eura.
      I tako je eto završila demerska idila s početka ovog posta. Ne preostaje mi drugo već preporučiti vam uvođenje pojačanih mjera zaštite i osiguranja vaše imovine, a posebno vas upozoravam da vaše kuće i druge zgrade nikada ne ostavljate otključane !
Nadajmo se ovakvom završetku priče...

                     Pozdrav od Demka!

2 komentara:

Anonimno kaže...

Prijatelju dragi ovo je samo dokaz kako se netko tuđoj nevolji,tj bolesti veseli.Tako je i taj tajanstveni lopov poveselio se tvojoj slabosti,znajući da si trenutno zbog bolesti više u kući iskoristio situaciju i krenuo u "šoping" po tvom dvorištu.Neka mu to bude zadnje takvo nešto što je učinio,a za svoja (ne)djela, nadajmo se plaću će primiti kod Gospodina. Tebi želimo brzo ozdravljenje i oporavak,te povratak svim uobičajenim obavezama i poslovima kako doma tako i u firmi jer to će nam onda biti dokaz da si opet OK !!!
D.B.

Stjepan kaže...

Hvala Ti na lijepim željama. Ako sve bude u redu eto mene početkom ožujka i na poslu.