ponedjeljak, 27. prosinca 2010.

TOPOLA

     Zacijelo je točna tvrdnja kako sve na svijetu ima svoju svrhu postojanja, svaki kamen, svaka biljka, životinja, biće…. Tako je i ova topola izrasla bez plana i programa, svojem vlasniku pružala hladovinu a on joj je zauzvrat, kao drvetu ne baš atraktivnom za okućnicu, poštedio život.
     Rasla je tako ova topola, i tijekom neumitnog protoka vremena stasala u, za prilike okućnice, ogromno drvo. Međutim, kako to često i u ljudskim životima biva, nepredvidiva okolnost prekinula je njezin uobičajeni ritam listanja i mirovanja. Naime, prije nekog vremena, za ljetne je oluje pretrpjela udar groma, nakon čega su se njene grane počele nezaustavljivo sušiti. Počela je tako ugrožavati susjednu gospodarsku zgradu i plinski spremnik pa nije bilo drugog rješenja nego je srušiti.
     Ovako veliko drvo u danim okolnostima nije bilo moguće samo tako oboriti. Za to je bilo potrebno angažirati veliku auto-dizalicu i tako je jedna naizgled obična topola zaslužna za ove fotografije, koje bi da su vremenske prilike bile naklonjenije ispale još ljepše….


Pogled na "Agroprojekt" i T-Com-ovu baznu stanicu kraj Auto-ceste

Kuftinci u prvom planu, u pozadini iza Piškora nazire se brezovička crkva

Nije baš ugodno biti iznad krova...

Kuftinčev gaj iz nešto niže perspektive

Šteta što dan nije bio sunčan...


                                                Pozdrav od Demka!

1 komentar:

Anonimno kaže...

BRAVO DEMKO!
Lijepo si napisao ovaj post i lijepe si slike objavio i stvarno je šteta što nije bio vedar i sunčan dan da slike budu još ljepše,vidjelo bi se sve do Sljemena,Plješevice i na drugi kraj do Vukomeričkih gorica.Nadajmo se da će drugi puta biti bolje vrijeme,zato ako netko ima sličnih potreba,tj. ako treba srušiti neko veliko drvo slobodno neka se javi i to će mo riješiti.
Pozdrav od DRVOSJEČE !!!