srijeda, 22. rujna 2010.

IZUZETNI MEĐU NAMA (1)

           CIJELI ŽIVOT POSVEĆEN GLAZBI

    Kada bi vam netko rekao da u Demerju živi pjevač "Zlatnih dukata" sigurno bi pomislili da se taj tek nedavno doselio, pak vi eto još niste čuli za to. E, pa nije tako! Jer jedan od prvih vokala "Zlatnih dukata", koji je s njima snimio i album, rođeni je Demerec!

      Naravno, riječ je o Marijanu Majdaku, čovjeku kojemu je glazba sve i koji joj je posvetio cijeli svoj život, makar nikada nije živio (samo) od glazbe. Rođen je u Demerju 1937. godine i od najranije mladosti je pokazivao interes za glazbu, a već kao devetnaestogodišnjak kratko je nastupao u zagrebačkoj Gradskoj kavani.
     Kasnije je s raznim glazbenim sastavima nastupao u Podsusedu, Lovačkom rogu, Pivovari, Maksimiru, Parku u Velikoj Gorici i mnogim drugim lokalima u Zagrebu i okolici. U mladosti je gostovao i na Malom Lošinju, u Kaštel Gomilici, Bihaću, Varaždinskim toplicama gdje je nastupao s romskim ansamblom, i na mnogim drugim mjestima.
     Početkom osamdesetih godina počinje surađivati s g.Šljivcem i "Zlatnim dukatima", što je 1983. godine rezultiralo izdavanjem albuma "Ni sokaci nisu što su bili". To je ujedno i prva od velikih uspješnica "Zlatnih dukata", kasnijeg imena "Najbolji hrvatski tamburaši". Spomenuti album i danas možete preuzeti na internetu.
       
     ZLATNI DUKATI - Ni sokaci nisu što su nekad bili - 1983.

     1. DA L' JOŠ UVIJEK VOLIŠ PLAVO CVIJEĆE
     2. O MIRO, MIRJANA
     3. SUNCE ZAŠLO, MRAK SE VATA
     4. SA DUNAVA VJETAR PIRI
     5. IDE JESEN, SVATOVI U KOLA
     6. MILA MOJA, OČI ZELENE
     7. DOME MOJ
     8. NA ĆUPRIJI POPUCALE PLANKE
     9. ISPRED KUĆE MOJE DRAGE
   10. NI SOKACI NISU ŠTO SU NEKAD BILI
   11. POD TVOJIM PROZOROM
   12. KOLO IZ BANATA

    Nažalost s rastom popularnosti rasle su i obaveze, a g.Marijan nije želio ostaviti svoj stalni posao pa tako uskoro nije  više mogao u "fušu" pokrivati sve obaveze i nastupe, te je njegova suradnja s "Zlatnim dukatima" nažalost prekinuta.
     G.Marijan se i danas u zreloj dobi i narušenoga zdravlja ne odriče svoje velike ljubavi glazbe, ter u raznim prigodama rado zapjeva. Veliki aplauz nikada, baš nikada ne izostane...

               Pozdrav od Demka!
    

1 komentar:

Unknown kaže...

Veliki pozrdav našem Marijančeku, riječi koje si nu posvetio u ovome tekstu divne su i hvale vrijedne isto kao i g. Marijan.