nedjelja, 13. studenoga 2016.

SVETE MISE NA DEMERJU


"Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana radi mene, tu sam i ja među njima" (Mt 18,20).

          Iako povijest našeg Demerja počiva na snažnim katoličkim korijenima vjerski život u našem naselju donedavno baš i nije bio za neku pohvalu. Budući da selo nema svoju crkvu, a od župne smo crkve poprilično udaljeni mještani su na Svete mise išli prema vlastitom nahođenju: neki u nama najbližu Brezovičku župnu crkvu, neki u jedan od dvaju obližnjih samostana, tek rijetki u župnu crkvu, a veliki dio nažalost nikamo.
         Dolaskom novog župnika situacija se promijenila, te sada imamo priliku barem tri puta mjesečno slaviti Svetu misu u Demerju, u prostoru Mjesnog doma. Iako na ove Mise dolazi respektabilan broj mještana osobno sam nezadovoljan stavom onih koji ne dolaze iz preduvjerenja da dom mjesne samouprave nije adekvatan prostor za službu Božju. Tim skepticima namijenjen je gornji citat iz Evanđelja po Mateju, a još bih dodao kako nije važno GDJE se susrećemo, već S KIM se susrećemo. Točnije, za susret s Isusom nisu nužno potrebne velebne crkve. Svi koji su otvorena srca ovaj susret ostvariti će i putem Euharistijskog slavlja u skromnim uvjetima Demerskog mjesnog doma.
         Stoga ovim putem pozivam sve one neodlučne mještane da nam se već na idućoj Svetoj misi. 20. 11. 2016., u 17,30 pridruže bez ikakvih ograda i kolebanja. Isto tako vas podsjećam da misne nakane za vaše pokojne članove obitelji (ili neku drugu nakanu) možete predbilježiti i kod moje malenkosti (mob 098/860 344) .

                                                                                     Stjepan Kos

Nema komentara: