srijeda, 16. studenoga 2016.

OTVORENO PISMO

         Ponukan pritužbama mještana na katastrofalno stanje  Gornjodemerske ulice, te ulice Bedeki  nadležnima sam uputio priloženo otvoreno pismo.
         Molim sve mještane koji su to mogući da također vrše pritisak na nadležne ne bili ishodili konačno  riješenje naših prometnih poteškoća.Stjepan KOS
Demerje, Demerska 63
10257 BREZOVICA
Mob: 098/860 344

Demerje, 16. studenog 2016.Otvoreno pismo- Gradonačelniku grada Zagreba,
- Pročelniku  Gradskog ureda za
   mjesnu samoupravu,

- Pročelniku Gradskog ureda za

  prostorno uređenje, izgradnju Grada,

  graditeljstvo, komunalne poslove i

  promet,


-  Predsjedniku vijeća i vjećnicima
   gradske četvrti Brezovica            Ovim putem obraćam vam se kao izabranim predstavnicima građana i/ili imenovanim obnašateljima  važnih dužnosti kako bih vam direktno i bez posredovanja interesnih političkih grupacija prenio, ne samo mišljenje građana, već i njihovu frustriranost i ogorčenost stanjem glavnih prometnica koje prolaze kroz Demerje.

            Riječ je o  Gornjodemerskoj ulici i dijelu ulice Bedeki (od Hrvatskog Leskovca do raskrižja s Gornjodemerskom ulicom) koje zbog neuređenosti i neizgrađenosti pješačkog nogostupa predstavljaju permanentnu opasnost po sigurnost pješaka i drugih učesnika u prometu. Posebno je opasno križanje spomenutih ulica na kojem je već bilo na desetke prometnih nesreća s povrijeđenim osobama i materijalnom štetom. U neposrednoj blizini rečenog križanja je autobusna postaja kojom se koristi i velik broj djece različitih uzrasta.

            Mjesni odbor Demerje u proteklim je godinama većinu sredstava namijenjenih malim komunalnim akcijama utrošio na izgradnju prometnica u naselju, a ako ćemo čekati da i  gore spomenute ulice budu građene na taj način za to će  trebati barem desetak godina (napose ako u obzir uzmemo monopolostički položaj „Zagrebačkih cesta“ te cirkus s višegodišnjim projektiranjem).

            Budući da do sada u poboljšanje prometne mreže u Demerju iz sredstava kapitalnih ulaganja nije utrošena niti jedna kuna, u ime mještana Demerje i svoje osobno, pozivam sve koji na to mogu utjecati da pripomognu uvrštavanju predmetnih ulica u „Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture“ za 2017. godinu.

            S poštovanjem,

Nositelj liste grupe birača        Demerje, potpredsjednik     Vijeća Mjesnog odbora   
         Demerje


             Stjepan Kos

Nema komentara: