ponedjeljak, 21. studenoga 2011.

Podvale i nakon dvadesetak godina



Bačić: suspendirati odgovorne na HRT-u

Dopredsjednik Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. Stjepan Bačić na današnjoj je konferenciji za novinare u ime udruga proizašlih iz Domovinskog rata oštro osudio prilog u Dnevniku HRT-a o padu Vukovara te zatražio suspenziju odgovornih.

"Oštro protestiramo protiv takve uređivačke politike HRT-a, jer se naša televizija ponaša kao da je dio Kontraobavještajne službe JNA (KOS)", rekao je Bačić.

Podsjetio je kako je u sinoćnjem prilogu objavljena kombinacija razgovora novinara Siniše Glavaševića i zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovića Jastreba s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, po kojem je, kako je rekao, ispalo da se nije htjelo obraniti Vukovar.

Bačić je naglasio kako je još 1994. na sudu dokazana ta podvala KOS-a, a što je, kazao je, na sudu priznao i operativac KOS-a Radenko Radojčić. "Nedopustivo je da 20 godina nakon toga uredništvo HRT-a ponavlja priču koja je trebala biti davno završena te da se HRT na neki način uklapa u težnje KOS-a još iz 90-ih", rekao je Bačić.

Na novinarsko pitanje je li se dovoljno učinilo u obrani Vukovara, predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm rekao je kako je 13. listopada 1991. bio sudionik akcije u kojoj se išlo pomoći Vukovaru, a u samo nekoliko minuta poginulo na desetke hrvatskih branitelja i više od stotinu ih je ranjeno.

Ocijenio je kako se, vezano uz HRT-ov prilog, radi o pokušaju razbijanja jedinstva hrvatskih branitelja, gdje netko pokušava "izvrgnuti povijesne činjenice određenim neistinama, lažima i komentarima vezanim uz 1991."

                                                                                          hkv-Hina

Više iz pera vukovarskog novinara pročitajte ovdje,
a o ovoj temi višemožete saznati i ovdje 


Nema komentara: